Bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić koji već 25 dana štrajkuje glađu a od 6. maja i žeđu uputio je još jedno pismo porodici u kojem ih upoznaje sa namerom tužilačke i sudske vlasti da ga proglase, kako je naveo, ”homicidnim”, što je u prevodu neuropsihijatra koji ga je pregledao u UIKS-u značilo da ima nameru da ubije druge ljude.

Kako Katnić tvrdi, režirano je tako da, navodno, on napadne obezbeđenje koje će ga u samoodbrani ubiti, prenosi Standard.

– Rašo govorio sam ti o cilju ovih satanista da su odlučili da mi podmetnu suicide i operu pilatovske krvave ruke.

Kako sam ti već dostavio ove nalaze doktorke neuropsihijatra Živković, gde se konstatuje da od toga nema ništa, oni nastavljaju.

Kako na nju nesu mogli očigledno uticati, prvo su me poveli u Klinički centar, te je tamo konstatovano da sam depresivan i propisali mi terapiju. Kako ne uzimam terapiju jasno se zakjučuje da mi se stanje pogoršava i sledi suicid.

No, posle toga, ova sjajna i očigledno nepotkupljiva lekarka Živković nalazi, i to posle višednevnih tretmana, da je sa mnom sve u redu. E evo muke za fašiste na Svetoga Đurđa. Kad mi je rođendan, stiže novi neuropsihijatar. Stiže u ranu zoru da se sve što pre završi. I pored uobičajenih pitanja i ovog da li sam suicidalan i hoću li da se ubijem, pita me “a jesi li homicidan”.

Pitam je šta to znači? Odgovorila mi je – imam li nameru da ubijem druge ljude. Shvatam da im štrajk glađu stvara problem pa je režija sledeća. Napašću obezbjeđenje, a ono će morati u samoodbrani da me liši života. Objavi ovo, molim te, da ne bi mogli realizoviti ovaj naum – piše Katnić iz UIKS-a.