Jednobojne odevne kombinacije dugo su dominirale modnim pistama kao ultimativni odraz luksuza. Kombinacije u tamno smeđoj, crnoj i beloj boji oslikavale su dobro poznati “old money” stil. Iako su jednobojne kombinacije bile dobro oružije za kreiranje “skupog outfit-a”, u svetu mode, nikada ne treba potcenjivati moć ostalih boja i njihovih kombinacija. Stvaranje idealne odevne kombinacije se ne ogleda samo u bojama i njihovim kombinacijama, već i u formama, krojevima i načinu na koji se kombinuju. Za one koji se nikada nisu ustručavali da budu drugačiji, odavno su upućeni da postoji čitav jedan dijapazon boja koje mogu da vam pruže moćan i osnažujući izgled, a sada, kada je eksperimentisanje u modi, kombinovanje boja koje se slažu u paleti, jednostavno je postalo zona komfora.

Izgleda da je došlo pravo vreme za napuštanje te zone…

Mornarsko plava i narandžasta

Sigurno ste makar jednom u toku svog života prolazili kroz taj “mornarsku fazu”, kada su vam teget i bele štraftice bile baza svih kombinacija. Ispostavilo se da je ovaj stil, svojevrsan evergrin koji se uplete u svaku sezonu, ako ne prepoznatljivim krojevima i teksturama, onda makar koloritom. Mornarske kombinacije su otelotvorenje kontrasta, pa tako su narandžasta i mornarsko plava, boje na suprotnim stranama točka boja, idealan izbor ukoliko želite da svoju kombinaciju učinite odvažnom i hrabrom. Jedan jako interesantan spoj jeste kombinacija tegent pantalona i trenč mantila u zagasito narandžastoj nijansi.

Neočekivane kombinacije: Plava i žuta

Dodavanje neočekivanih kombinacija boja u svoj garderober, osvežiće vašu svakodnevnu garderobu i pomoći vam da svom stilu date novi “spark”. Jedan od pobedničkih tandema od onih kombinacija boja “koje se ne kombinuju” jeste svakako kombinacija plave i žute boje. U momentima kada vam je odvažnost u kombinaciji boja cilj, uvek je dobro igrati na jednu svetlu nijansu, dok druga ostaje u pastelnoj paleti. Žuta košulja ukombinovana sa plavim pantalonama, ili, ukoliko su vam teksture zanimljivije, žutim džemperom, učiniće vaš autfit primećenim i značajno otmenijim.

Apsolutni klasik: Crna i bela

Ukoliko ste u dilemi šta da obučete, kombinacija crne i bele boje je vaša sigurna zona. Postoji veliki broj crno-belih kombinacija koje su vam dovoljne za svih 365 dana u godini. Ova kombinacija boja je apsolutni klasik, koji god da je autfit u pitanju. Crno-bela kombinacija je prikladna za kancelariju, posebnu priliku ili svaki dan. Kada god je odeća ukombinovana u ove dve boje, onda takva odeća izgleda skupo, spektakularno, može biti otmena, opuštena i trendi. Nije bitno koja će strana biti u crnoj ili beloj boji, bitno je samo obratiti pažnju na materijale, teksture i dizajn.

Vanvremenski spoj: Kamel i crna

Unikatna moć boja, kao i materijala, jeste da odevne komade učine otmenijim i luksuznijim. Iako su neki materijali izuzetno skupi, naročito ako su prirodnog porekla, boje nisu, tako da jednostavno kombinovanje jedne ili više boja, može učiniti da vaš autfit izgleda kao sa piste nekog dizajnerskog brenda. Kada smo već kod boja, kamel i crna imaju baš ovakvu moć. Zgrabite neki od “timeless” modela iz Terranova style (prepoznaju se po ovakvom dizajnu) u crnoj boji i ukombinujte sa nekim komadom u kamel, i osetićete razliku.

P.S. Ne zaboravite da ponesete i samopouzdanje.

Ne zaboravite MONOCHROME: Siva i … siva

Monohromatsko ili jednobojno obačenje sigurno da jeste jedan od načina da vaš stil učinite elegantnim, jednostavnim i dopadljivim, ili sa druge strane, ukoliko ne znate kako da se igrate sa jednobojnim stvarima, učinite vašu kombinaciju potpuno dosadnom. To sve zavisi od toga kako iskombinujete stvari koje želite da ponesete. Prečica da vaš autfit učinite zanimljivim jeste da kombinujete nekoliko različitih nijansi jedne boje, kao što smo mi danas izabrali sivu. Igrajte se sa raznim nijansama sive boje, od svetlo sive, tamno sive i sive koja u sebi sadrži ugljene tonove. Kombinacijom više nijansi iste boje dobićete sofisticiran i elegantan izgled koji odražava vaše samopouzdanje. Kada je monohromatski stil u pitanju, jako je bitno da vodite računa o uklapanju različitih tekstura i materijala.

Nisu samo materijali i bendovi kriterijumi koji određuju koliko je neki autfit skup ili ne, naprotiv, postoji mnogo drugih kriterijuma. S vremena na vreme, koliko god neka kombinacija bila brendirana ili skupa, jednostavno, može da izgleda jeftino. Stoga, rešenje za ovaj problem jeste kombinovanje boja koje će zajedno dati dašak luksuza.