Naslovna FB Glavna Košarkaši Partizana večeras u Podgorici jure prolaz u finale plej-ofa ABA lige

Košarkaši Partizana večeras u Podgorici jure prolaz u finale plej-ofa ABA lige

FOTO TANJUG/ STRAHINJA AÆIMOVIÆ/ nr

PODGORICA – Košarkaši Partizana gostuju večeras u Podgorici ekipi Budućnosti u drugom meču polufinala plej-ofa regionalne ABA lige.

Partizan vodi 1:0 u polufinalnoj seriji, koja se igra na dve pobede. “Crno-beli” su 30. aprila u Beogradu u prvoj utakmici pobedili Budućnost rezultatom 78:67.

“Kvaliteti obe ekipe su poznati. Svesni smo da moramo biti na nivou ako mislimo da dobro
odigramo ovaj meč i da prođemo u veliko finale. Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolji utakmicu”, rekao je trener Partizana Željko Obradović uoči meča u Podgorici.

Trener košarkaša Budućnosti Andrej Žakelj je izjavio da očekuje da njegov tim odigra bolje nego u prvoj utakmici u Beogradu.

“U njoj nismo bili na svom nivou ni defanzivno ni ofanzivno. Tako da radimo na tome da budemo mnogo čvršći i agresivniji u odbrani, a opušteniji u napadu. To su zadaci koje moramo da ispunimo i moramo da igramo kao tim i damo sve da vratimo seriju u Beograd. Jedva čekamo utakmicu, biće praznik košarke i duel dva izvanredna tima”, rekao je Žakelj.

Utakmica između Budućnosti i Partizana biće odigrana večeras od 18 časova u Podgorici. Eventualna majstorica je na programu 10. maja u Beogradu.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version