Čačak – Na auto-putu Miloš Veliki u pravcu iz Beograda ka Čačku u blizini naplatne rampe Obrenovac došlo je do teže gsudara dva putnička vozila, pežoa čačanskih i audija užičkih tablica. Sreća u nesreći je to što je neposredno nakon udesa na licu mesta se zadesio pripadnik Civilne zaštite, koji je postupio herojski.

Naleteo sam odmah posle udesa, video sam dečka kako leži i krvari, bio je pored smrskanog automobila. Odmah sam izvadio taj takozvani “plavi” ranac iz utomobila koji imam kao pripadnik Civilne zaštite. Sanirao sam mu povrede. Prvo sam pogledao da li ima neke ozbiljnije povrede, a zatim zaustavio krvarenje i zatvorio ranu, rekao je za RINU Filip Veličković zamenik komandira Drugog voda Jedinice civilne zaštite Čačak.

On dodaje da je tek kasnije saznao da je dečko kom je pomogao, zapravo njegov sugrađanin iz Čačka. Sačekali su zajedno Hitnu pomoć koja je potvrdila da je Veličković odradio odličan posao zahvaljujuči svojoj profesionalnoj obuci koju je prošao kao pripadnik Jedinice civilne zaštite.

Srećan sam samo što je sve prošlo kako treba, pomogao sam u tom trenutku zaista koliko sam mogao. Drago mi je što nijedan od maldića, ni ovaj dečko iz Čačka ni iz Užica nisu teže povređeni, istakao je Filip.

Daljom istragom biće utzvrdjene sve okolnosti koje su dovele do ovog sudara, a uzrok je najverovatnije nepriligađena brzina.

Indeksonline