Predsednik SDP Samir Lekić, kazao je nakon sednice Gradskog odbora ove stranke koja je održana u Novom Pazaru, da se na ovom sastanku razgovaralo o izborima u Sjenici i Tutinu i o svemu što je Rasim Ljajić učinio za ove sandžačke opštine. On je rekao da je sednica GRO SDP u Novom Pazaru impozantan skup koji može upriličiti samo ta stranka.

– Razgovarali smo o mogućnostima kako da pomognemo našoj braći i sestrama u Tutinu i Sjenici kako da sprovedu izbore na način na koji će biti najzadovoljniji građani koji žive u tim opštinama. Razmotrili smo određene mogućnosti jer znamo da su građani Novog Pazara neraskidivim vezama vezani sa građanima Tutina, Sjenice i Pešterskom visoravni. Razgovarali smo o projektima koje je inicirao i realizovao naš lider Rasim Ljajić i najnoviju stvar koju je dogovorio, a to je asfaltiranje određenih puteva na zadovoljstvo svih građana, rekao je Lekić.

Sednici GRO SDP u Novom Pazaru prisustvovali su i nosioci lokalnih lista u Sjenici i Tutinu, kao i drugi stranački funkcioneri iz tih opština. Nosilac liste SDP „Probudite se ljudi“ iz Tutina Lejla Redžematović kazala je da im je cilj da Tutin dobije bar deo onoga što ima Novi Pazar.

-Hvala Pazarcima koji su pokazali želju da pomognu i Tutinu i Sjenici na predstojećim izborima. Pazar i Tutin su povezani neraskidivim vezama. Cilj nam je da u Tutinu imamo bar deo onoga što postoji u Novom Pazaru. Imamo jednu vlast koja traje 30 godina, a Tutin zaostaje u mnogo čemu. Svi su željni ulaganja i projekata, rekla je ona.

Nosilac liste „SDP Rasim Ljajić Novi ljudi za novo vreme“ u Sjenici Nermin Kamberović rekao je da je sednica GRO SDP u Novom Pazaru skup podrške stranačkim odborima u njegovoj opštini i Tutinu.

-Ovaj skup predstavlja podršku nama koji imamo izbore u svojim mestima. Čista obraza i dignute glave izlazimo pred svoje sugrađane, imamo listu koju čine pošteni i ostvareni ljudi. Ljudima treba otvoriti oči, da im se kaže da Sjenici nema pomoći bez SDP i Rasima Ljajića, rekao je Kamberović.