Predsednik SDP Srbije Rasim Ljajić poručio je danas na svečanom delu Izborne skupštine Foruma žena SDP Srbije da za ovu stranku i njega lično žene nisu kvota, već da one u stranci koju vodi imaju lidersku i ključnu ulogu u procesu donošenja odluka.

Ljajić je poručio da je današnji skup najlepši i najuspešniji u ovoj predizbornoj kampanji.

– Mi se od početka zalažemo za principe socijalne pravde, solidarnosti, ravnopravnosti i na tim načelima živimo – rekao je Ljajić.

On je naveo i da se SDPS zalagala za dva principa – vidljivost, što su njeni članovi uspeli da ostvare, i vidljiv i merljiv doprinos koalicionim partnerima.

Za predsednicu Foruma žena izabrana je Danijela Mirjanić, a gostima su se obratile i predstavnice koalicionih partnera Darija Kisić (SNS) i Slavica Đukić Dejanović (SPS).

Darija Kisić je navela da se žene rađaju sa urođenim političkim darom i da je ono što ih krasi mentalna snaga i svakodnevna borba za dobrobit svoje porodice, a onda i svoje države. Ona je pozvala da do 2. juna učinimo sve da pokažemo slogu, jedinstvo i kako se voli i čuva naša zemlja i ostvarimo pobedu jaču nego ikad.

Slavica Đukić Dejanović je istakla da je žena generator stabilnosti unutar porodica, radnih sredina, prijateljstava i društvenih pozicija i da je zbog toga jako važno da budemo društvo koje želi bolju budućnost, a jedan od najvećIh resursa koje ima naše društvo je upravo u ženama.