Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nemanja Starović, danas je posetio Novi Pazar u svojoj prvoj zvaničnoj poseti gradu. Tokom sastanka sa gradonačelnikom i predstavnicima grada, ministar Starović istakao je važnost daljeg jačanja saradnje između ministarstva i lokalne samouprave.

U susretu sa gradskim zvaničnicima, ministar Starović najavio je nastavak uspešne saradnje koja je već ustanovljena između Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i grada Novog Pazara. Istakao je važnost zajedničkog rada na unapređenju uslova života građana i pružanju podrške socijalno ugroženim grupama.

Posebno značajno je što je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja izdvojilo namenska sredstva za usluge socijalne zaštite u iznosu od 15.610.928,00 RSD. Ova sredstva će biti od ključnog značaja za pružanje adekvatne pomoći socijalno ugroženim građanima Novog Pazara, kao i za podršku lokalnim institucijama koje se bave socijalnom zaštitom.

Gradonačelnik i predstavnici grada izrazili su zahvalnost ministru Staroviću na poseti i podršci koju Ministarstvo pruža gradu Novom Pazaru.

AI