BEOGRAD – Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišao je danas Centar za obuku kopnene vojske u kasarni “General Pavle Jurišić Šturm” u Požarevcu i tom prilikom sagledao organizaciju života i rada, stanje, operativne i funkcionalne sposobnosti i prisustvovao segmentima obuke profesionalnih vojnika, vojnika na služenju vojnog roka i kandidata za podoficire Vojske Srbije.

On je prisustvovao i radionici u vezi sa implementacijom novih rešenja u zaštiti tenkovskih posada na bojištu koju je u ovoj kasarni danas organizovao Savet roda oklopnih jedinica, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Izražavajući zadovoljstvo stručnošću profesionalnog sastava i zalaganjem polaznika obuke, ali i činjenicom da su u prethodnom periodu nabavkom savremenih učila i trenažera značajno unapređeni kapaciteti za obuku, Mojsilović je istakao da će se nastaviti sa ulaganjima u ovaj centar kako bi mogao uspešno da odgovori zahtevima obuke stalnog i rezervnog sastava rodova Kopnene vojske u uslovima intenzivnog opremanja savremenim naoružanjem.

U pratnji načelnika Generalštaba Vojske Srbije tokom današnjeg obilaska bio je komandant Komande za obuku general-major Zoran Nasković.

indeksonline.rs/Tanjug