Počelo je asfaltiranje deonice puta Tutin-Mehov krš, koje će sutra biti nastavljeno naredna dva dana. U subotu se očekuje I asfaltiranje puta Baćica –Rasno, koji se izvode ubrzano kako bi meštani čim pre dobili bolje uslove za život.


Novi magistralni put koji će povezati sela Rasno i Baćicu na Pešteri biće izgrađen po najsavremenijim standardima. Njegova širina biće šest metara, sa najnovijim sistemom za odvodnjavanje i kanalima. Na ovaj način biće izgrađena mreža puteva koja će povezati Sjenicu i Tutin, a pešterskom kraju omogućiti ubrzan razvoj. Ekipe novopazarskog preduzeća Novi Pazar –put uveliko rade na izgradnji pešterskih puteva, a deonica Tutin – Mehov krš je počela da se asfaltira. Završni radovi na ovoj deonici planirano je da traju naredna dva dana, kada će saobraćaj biti obustavljen u tom delu.

Rasim Ljajić je prilikom poslednje posete pešterskim selima kazao je da je od 2019. do 2023. godine na području Novog Pazar, Sjenice i Tutina izgrađeno 199 kilometara državnih, odnosno regionalnih, i 136 kilometara lokalnih puteva. Oko 95 miliona evra ukupna je vrednost tih radova, ne računajući izgradnju mostova i sanaciju klizišta na području pomenute tri opštine. Ovo će kako je tada istaknuto omogućiti bolje uslove za život meštana Pešteri, ali I razvoj tog kraja. Radovi na svim deonicama odvijaju se ubrzano, pa se u subotu očekuje I završetak radova na putu Baćica –Rasno, a na ostaloj predviđenoj tradsi nastaviće da se radi. U selu Vuče radovi na rekonstrukciji najstarijeg puta prema Crnoj Gori biće nastavljeni. Dužina svih puteva koji se trenutno rade na Pešteri je blizu 18 kilometara. Do sada je u putnu infrastrukturu na Pešteri uloženo 6 miliona evra, a nastaviće da se radi u narednom perodu. Ovi radovi dogovorio je Rasim Ljajić sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vućićem, direktorom JP Putevi Srbije Zoranom Dronjakom I direktorom preduzeća Novi Pazar –put Aleksandrom Grbovićem.