PODGORICA – Polumaturanti Osnovne škole „Vlado Milić“ u Podgorici izazvali su požar na krovu školske zgrade tokom bakljade kojom su proslavili završetak školovanja, potvrdila je direktorka Ivana Milić.

Povređenih, na sreću, nije bilo, ali se šteta tek utvrđuje.

Incident se dogodio oko deset sati, a na poziv u pomoć odmah su se odazvali vatrogasci i policija. Direktorka Milić rekla je novinarima ispred škole da su svi učenici devetog razreda učestvovali u bakljadi, koja je, prema njenim rečima, trebalo da se održi ispred školske zgrade.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva saopšteno je da su uviđaji u toku i da će biti identifikovani odgovorni za ovaj incident. Jedan krak istrage fokusiran je na to kako su učenici došli do pirotehničkih sredstava koja su koristili pri paljenju baklje.

Na licu mesta su bili i državni tužilac i veštak za požare i eksplozije koji su obavili uviđaj.

Vršilac dužnosti komandira podgoričke Službe zaštite i spasavanja Zdravko Blečić obavestio je novinare da je na lice mesta izašlo pet ekipa sa 15 vatrogasaca i da je vatra zahvatila deo krova škole i površinu od 40 do 50 metara kvadratnih.

„Požar je zahvatio dio krova i površinu od 40 do 50 kvadratnih metara. Vatrogasci su imali problema da priđu i pristupe ovom dijelu škole, međutim uz pomoć domara koji je bio veoma ažuran uspjeli su“, rekao je Blečić.

Šteta u školi je ozbiljna, a procena potpunog gašenja požara očekuje se u roku od 15 minuta.

Indeksonline / I.D