BEOGRAD – Predstavnici Vlade Srbije, u razgovoru sa predstavnicima reprezentativnih sindikata prosvete, naglasili su danas da je nova Vlada kontinuiteta i da će sve što je dogovoreno Protokolom Vlade Republike Srbije i reprezentativnih sindikata biti implementirano, a dogovoreno je da će tokom narednog meseca premijer Miloš Vučević održati sastanak sa predstavnicima sindikata.

Kako se navodi u zajedničkom saopštenju predstavnika Vlade i reprezentativnih sindikata u prosveti, na sastanku je predstavljen nacrt teksta Zakona izmena i dopuna Krivičnog zakonika koji se odnosi na napad na lice zaposleno u obrazovnoj ustanovi, s čime su se saglasili predstavnici sindikata.

Takođe se navodi da će Komisija Vlade Republike Srbije za davanje saglasnosti za novo zapošljavanje na prvoj narednoj sednici dati saglasnost za realizaciju 7a faze zapošljavanja u prosveti.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović informisala je predstavnike sindikata „da se radi na smanjenju administracije u smislu korišćenja novih funkcionalnosti eDnevnika“ i najavila dalji zajednički rad na izmenama i dopunama posebnih kolektivnih ugovora.

Konstatovano je da će Radna grupa Vlade Republike Srbije za osnovno, srednje i obrazovanje odraslih nastaviti rad u kontinuitetu.

Sastanku su prisustovali ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, ministarka pravde Maja Popović i šef kabineta predsednika Vlade Republike Srbije Žarko Mićin, kao i predsednici i predstavnici Sindikata radnika u prosveti Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Granskog sindikata prosvetnih radnika Srbije „Nezavisnost“.

Indeksonline/Tanjug