BEOGRAD – Učenici osmog razeda koji su konkurisali za upis u neka od specijalizovanih odeljenja srednjih škola, polažu prijemni 10, 11. i 12. maja, objavljeno je na portalu Moja srednja škola (www.mojasrednjaskola.gov.rs.)

Prijemni ispit se organizuje sad u petak, subotu i nedelju za specijalizovana odeljenja likovnih umetnosti, filoloških nauka, biologije, hemije i scenskih i vizuelnih umetnosti.

Đaci koji žele da se upišu u muzičku ili baletsku školu polagaće prijemni ispit 17, 18. i 19. maja.

Prijemni ispit za učenike sa posebnim sposobnostima za za računarstvo i informatiku, za učenike sa posebnim sposobnostima za fiziku, i za đake sa posebnim sposobnostima za geografiju i istoriju održaće se 18. maja.

Za upis u bilngvalna odeljenja đaci će prijemni polagati 18. i 19. maja, a oni koji žele da upišu Matematičku gimnaziju i specijalizovana matematička odeljenja rešavaće zadatke 19. maja od 10 do 12 časova.

Preliminarni rezultati prijemnog biće objavljeni od 13. do 21. maja, a konačni
rezultati biće objavljeni od 14. do 22. maja.

Ostali osmaci završni ispit iz srpskog, odnosno maternjeg jezika polagaće 17. juna, matematiku 18. juna, a treći test iz predmeta po izboru 19. juna u periodu od 9 do 11 časova.

Preliminarni rezultati završnog ispita na nivou škole i portala MSŠ biće objavljeni 21. juna do 8 časova, dok će konačni rezultati biti objavljeni u ponedeljak 24. juna do 8 časova.

Popunjavanje liste želja za upis elektronskim putem putem portala MSŠ (www.mojasrednjaskola.gov.rs.), kao i predaja liste u osnovnim školama je od 25. juna u 8 časova do 26. juna do 15 časova.

Konačni rezultati raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće 1. jula do 8 časova, kada će biti objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu za koji će se moći prijavljivati do 5. jula do 15 časova.

U specijalizovanim odeljenjima gimnazija i u umetničkim školama mesta ima za oko 5.000 nadarenih učenika, a za polaganje prijemnog ispita se prijavilo 7.100 kandidata,

indeksonline.rs/Tanjug