Čačak – Nakon jakog nevremena teška situacija u Novom Pazaru i Užicu, izazvana izlivanjem reka i bujičnih potoka, se konačno stabilizuje. Sve nadležne ekipe su već satima na terenu i radi se na sanaciji pričinjene štete.

– Najviše padavina je palo u Novom Pazaru i okolini, stoga je došlo do izlivanja reka čiji je vodostaj sada u opadanju. U ovaj grad su uložena ogromna sredstva za infrastrukturne radove, koji kada budu zaršeni Novi Pazar će biti potpuno zaštićen od poplava, rekao je za RINU Goran Puzović direktor Srbijavoda.

On ističe da je uz ljudstvo i sva raspoloživa mehanizacija u ovom trenutku poslata na kritične tačke pogođene jučerašnjim nevremenom.

– Sada je sve pod kontrolom, činimo sve što je u našoj moći da predupredimo izlivanje reka i sve probleme koji mogu da se pojave. Ono što je takođe važno jeste da su svi vodotokovi velikih reka u normalnim granicama, nema opsanosti od izlivanja, istakao je Puzović.

On dodaje da su sve vreme 24 sata devno u komunikaciji sa Sekorima za varedne situacije u ugroženim lokalnim samoupravama.