Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se u naredna dva sata na zapadu Bačke i Srema, u Pomoravlјu, kao i ponegde u zapadnoj i istočnoj Srbiji očekuje promenlјivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim plјuskovima sa grmlјavinom.

Kako se može videti na snimcima koji su objavljeni na društvenim mrežama nevreme je već napravilo problem u nekim mestima.

U selu Mozgovo nadomak Aleksinca zabeležena je i takozvana “pijavica”. Pijavica ili vrtložni vetar, je atmosferski vrtlog manjeg razmera i kratkog trajanja koji se pri izrazito nestabilnoj atmosferi pojavljuje ispod olujnog kumulonimbusa.

Poplavljene ulice

U Kruševcu su usled obilne kiše poplavljene ulice. Vode ima na sve strane, a to je i vozačima napravila problem, te je saobraćaj usporen i savetuje se oprez.

Takođe, kiša pada i od Izvora prema Čestobrodici, na putu Paraćin – Zaječar. Kako se može videti na snimku, pljusak je zahvatio ovaj deo Srbije, a put je poplavljen.

Kiša pljušti i kod Markovca.

Sutra delimična stabilizacija vremena Za vikend i početkom sledeće sedmice delimična stabilizacija vremena – u većini mesta biće suvo uz duže sunčane intervale, osim na zapadu, jugozapadu i jugu Srbije gde će biti promenlјivo oblačno ponegde sa kratkotrajnom kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

Za vikend će u košavskom području ponovo duvati umeren do jak jugoistočni vetar.