Sandžačka demokratska partija (SDP) koja vrši vlast u Opštini Sjenica već beleži pomake ka stvaranju boljih uslova za život svih građana. Aktuelni predsednik Sjenice, Nermin Kamberović, za Radio televiziju Novio Pazar transparantnoje izneo sve podatke o zatečenom stanju budžeta Sjenice kada je smenjena prethodna vlast. Takođe je izneo i tezultate rada za proteklih šest meseci, od kako on vrši funkciju predsednika opštine.


Kamberović je dokumentovano pokazao kako je i gde trošen novac građana, ko je nenamenski trošio taj novac i na koji način, a govorio je i o tome koji su planovi vladajuće stranke za prosperitet ovog kraja na svim poljima.

“Prethodna vlast je, na čelu sa tadašnjim predsednikom opštine Munibom Mujagićem i koalicionim partnerima, sa budžeta Opštine Sjenice, a na ime raznih poslova za opštinu, odneli milione dinara i budžet je korišćen samo za zadovoljenje ličnih potreba,”, kazao je predsednik Opštine Sjenica, Nermin Kamberović.

Kamberović je poseban akcenat stavio na zapošljavanje mladih ljudi iz Sjenice. “Mi moramo povesti računa o tome da zadrđimo mlade ljude da ne odlaze iz svog kraja jer nemaju posao za pa zbog toga odlaze trbuhom za kruhom u inostranstvo. Moramo zapošljavati mlade, školovane ljude jer ako nema omladine onda nam je sve uzalud”, naglasio je Kamberović.

On je istakao da je vladajuća stranka u Sjenici koju predvodi Rasim Ljajić, a koji je iskreni prijatelj Sjenice, već stvari pomerila sa mrtve tačke i da su počele realizacije nekih projekata kako bi se život građana u tom kraju poboljšao. Naveo je primer asfaltiranja puteva na čitavoj Pešteri kao i važnih saobraćajnica koje će ovaj kraj spojti bukvalno sa svetom, jer je putna infrastruktura ključni faktor za sve”, dodao je Kamberović.

Kamberović je pozvao sve građane da na predstojećim lokalnim izborima zakazanim za nedelju, 2.jun, daju glas Sandžačkoj demokratskoj partiji i tako daju sebi šansu da imaju bolje sutra u Sjenici.

Emisiju “Intervju” sa Nerminom Kamberovićem pogledajte večeras na našem programu od 21 sat.