Selektor fudbalske reprezentacije Srbije, Dragan Stojković, otkrio je danas širi spisak od 35 igrača koji će predstavljati Srbiju na nadolazećem Evropskom prvenstvu, koje će se održati u Nemačkoj. Ova objava označava važan korak u pripremama nacionalnog tima za jedan od najprestižnijih fudbalskih događaja.

Srbija će se na nadolazećem Evropskom prvenstvu, koje se igra u periodu od 14. juna do 14. jula, takmičiti u Grupi C, zajedno sa jakim protivnicima poput Engleske, Danske i Slovenije. Ova grupa obećava uzbudljive i neizvesne utakmice, dok će se srpski tim suočiti sa izazovom demonstriranja svog talenta i snage.

Na širem spisku igrača koji će konkurisati za mesto u timu su mnoga poznata imena koja su već osvojila srca navijača širom sveta. Među golmanima su Vanja Milinković Savić, Predrag Rajković, Đorđe Petrović i Aleksandar Jovanović, dok se u defanzivnoj liniji ističu Strahinja Pavlović, Nikola Milenković, Miloš Veljković i drugi.

U veznom redu i napadu, Srbija može računati na igrače poput Sergeja Milinković-Savića, Dušana Tadića (kapitena), Aleksandra Mitrovića, Luku Jovića Sameda Baždara, koji su već pokazali svoju izuzetnu sposobnost na terenu. Pored iskusnih igrača, na spisku se nalazi i nekoliko mladih talenata koji bi mogli doneti svežinu i dinamiku timu.

Međutim, nažalost, među imenima na širem spisku se ne nalazi ni Erhan Mašović, talentovani fudbaler iz Novog Pazara, iako je u ovoj sezoni Bundeslige ostvario impresivnih 29 nastupa za Bohum. Ova odsutnost iznenadila je mnoge, s obzirom na njegove dosadašnje uspehe i doprinos klubu.

Spisak:

GOLMANI
Vanja Milinković Savić Torino
Predrag Rajković Majorka
Đorđe Petrović Čelsi
Aleksandar Jovanović Partizan
ODBRANA
Strahinja Pavlović RB Salcburg
Nikola Milenković Fiorentina
Miloš Veljković Verder Bremen
Srđan Babić Spartak Moskva
Uroš Spajić Crvena zvezda
Strahinja Eraković Zenit
Nemanja Stojić TSC
Jan Karlo Simić Milan
SREDINA
Saša Lukić Fulam
Nemanja Gudelj Sevilja
Nemanja Maksimović Hetafe
Ivan Ilić Torino
Saša Zdjelar CSKA Moskva
Srđan Mijailović Crvena zvezda
Sergej Milinković Savić Al Hilal
Dušan Tadić Fenerbahče
Samed Baždar Partizan
Aleksandar Ćirković TSC
Lazar Samardžić Udineze
Veljko Birmančević Sparta Prag
Filip Kostić Juventus
Filip Mladenović Panatinaikos
Matija Gluščević Radnički 1923
Andrija Živković PAOK
Mijat Gaćinović AEK
Nemanja Radonjić Majorka
NAPAD
Aleksandar Mitrović Al Hilal
Dušan Vlahović Juventus
Luka Jović Milan
Petar Ratkov RB Salcburg
Mihailo Ivanović Vojvodina

 

Indeksonline / I.D