BEOGRAD – Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije organizuju nastup srpskih privrednika u okviru Nacionalnog štanda Srbije na predstojećem Međunarodnom sajmu prehrambene industrije „THE SAUDI FOOD SHOW 2024“, koji će se održati u Rijadu od 21. do 23. maja.

Tržište Saudijske Arabije predstavlja jedno od najprivlačnijih tržišta na Bliskom istoku i šansu za srpske kompanije da povećaju izvoz poljoprivrednih proizvoda, navedeno je u saopštenju PKS.

U okviru Nacionalnog štanda Srbije izvoznu ponudu predstaviće: BUDIMKA, Požega, ITN GROUP, Beograd, MASTER FOOD, Užice, AGROPARTNER, Lučani, ĆIRIĆ AGRO MĐŽ, Titel, BAMBI, Požarevac, MASTER FRUITS, Beograd, BMN MALINAS, Požega, DESING, Beograd, GMP JARMENOVCI, Jarmenovci, LAKI, Arilje, STANIĆ,Arilje, AGRANELA, Valjevo, NS BOMI, Obrenovac, TARTUFI SR, Beograd, PACKOM INTERNATIONAL, Leštane, VIJA PRODUCT, Čelarevo i NATURA TOP, Leskovac.

„THE SAUDI FOOD SHOW“ (https://www.thesaudifoodshow.com) predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca, uvoznicima i distributerima, kao i novim trendovima u prehrambenoj industriji.

Sajam se prostire na 14.000 kvadratnih metara.

U 2023. godini na sajmu je učestvovalo je 512 izlagača iz 93 zemlje, održano je više od 8.000 B2B sastanaka sa posetom oko 30.000 stručnih posetilaca, navedeno je u saopštenju.

Indeksonline / Tanjug