Teksas nikada neće izaći iz mode. Jasna i dobro poznata činjenica. Ono što se menja u vezi sa teksasom jeste način na koji se ovi komadi kombinuju i kako nosimo ovaj vanvremenski odevni predmet, a ako želite da izgledate novo i sveže u 2024. godini, postoji nekoliko trendova koje ćete sigurno sretati na ulicama i po svim društvenim mrežama ove godine. Ono što je dobra strana teksasa jeste da apsolutno svi možemo da razmotrimo ovaj trend i da mu damo priliku. Krajnje je vreme da date vašem garderoberu osveženje s kojim ćete uploviti na novi modni talas.

Baš kao i prošle godine, farmerice sa širokim nogavicama nalaze se visoko na pedestalu modne industrije, dok, se ove godine provlači i minimalizam devedesetih, kao i odvažnost sedemdesetih i blagi maksimalizam 2000-ih. Možemo sa sigurnošću reći da se ravne farmerice iz devedesetih vraćaju na velika vrata modne scene, koje se sa velikom jednostavnošću kombinuju sa jednostavnim komadima poput bele bluze ili jednostavnim, kožnim cipelama, koji će odavati duh modela van dužnosti. Nije li vam to dovoljno avanture? Ove godine, odvažnost je zarobljena u svetlom i belom teksasu, “barrel” farmericama i dramatičnim manžetnama.

Od izbledelog teksasa pa do povratka farmerica plitkog struka, ovo su samo neki od trendova koje ćete poželeti da nosite svuda ove godine. Ovo su neke od naših preporuka.

Farmerice širokih nogavica

Iako niste uskočili u ovaj trend prošle godine, ove godine nemate više izgovora da ne uvrstite ovu jedinstvenu siluetu u svoj garderober. Jedan od načina da stilizujete ovaj univerzalni odevni predmet jeste prihvatanjem “više je manje” princip. U kombinaciji sa uzanom majicom i oversized jaknom ili blejzerom. Kako je ovo proleće u znaku jaknica koje imaju cilj da u potpunosti redefinišu vaš stil, sigurni smo da ćete naći način da svom stilu date novi, lični pečat.

Lagano podavijte svoje farmerice

Ono što smo primetili na modnim pistama u proteklim nedeljama mode širom kugle, jeste jedan, jedinstven, a sasvim jednostavan detalj u stilizovanju teksasa, a to je neobavezno podvijanje nogavica. Ovakav princip, naročito je zanimljiv na krutom teksasu. Rezultat koji dobijate podavijanjem nogavica jeste opušten izgled sa suptilnom notom elegancije. Sve što treba da uradite jeste da uzmete bilo koji par farmerica i da ih podavijete samo jednom i uz to stilizujete na način na koji bi i inače. Brendovi poput Terranova style ili Sinsay dizajniraju modele farmerica koji će vam pomoći da ovaj mali detalj u stilizovanju primenite bez većih problema.

Bele farmerice

Ranije su bele farmerice bile rezervisane samo za toplije vreme, kada je sunce visoko u zenitu, ali, danas, ovo pravilo se značajno promenilo. Naime, u poslednjih nekoliko godina, bele farmerice su prerasle u komad koji je pogodan za svakodnevno kombinovanje bez obzira na godišnje doba. Modni analitičari predviđaju da će bele farmerice biti jedan od najupečatljivijih trendova tokom 2024. godine, ako uzmemo u obzir koliko se već sada pojavljuju na ulicama. Ove farmerice izgledaju fantastično u kombinaciji sa zemljanim tonovima. Jedan od naših predloga jeste da ukombinujete ove farmerice sa crnom ili braon majicom kako bi vaš izgled održali jednostavnim, a autentičnim.

“Barrel” farmerice

Da, istina je, izuzetno je teško doći do takozvanih “barrel” ili burastih farmerica, ali da su momenat, momenat su. Lagano zaobljena, široka nogavica, daje svakom autfitu izgled kao onaj iz editorijala, što će učiniti i one najjednostavnije komade iz vašeg ormara, kao što su jednostavne košulje, bomber jakne i kardigane, dodacima koji izlaze iz okvira običnog i klasičnog. Pored njihovog volumena, trebalo bi da se fokusirate na to da sve što se nalazi iznad struka da bude uzano, i nemojte da se osećate u obavezi da dodate previše slojeva ili aksesoara. Ovo je model farmerica čija je uloga da ponesu cijeli autfit, pa, nemojte se suviše opterećivati kada su one u igri.

“Plitke” farmerice

Ukoliko ne želite da obučete farmerice plitkog struka nikada više, onda, možete da preskočite ovaj pasus. Ali, ukoliko želite da se odvažite na ovaj korak, onda, možemo kao utehu da vam saopštimo informaciju da su ovih dana ove farmerice, malo rečeno, izuzetno šik. Da bi postigli ovakav izgled, neophodno je da ignorišete izgled iz ranih 2000-ih i da se fokusirate na stilizovanje ovih farmerica u duhu današnjeg vremena. Naš predlog za kombinovanje ovih farmerica jeste duža majica, dugački mantil i baletanke, kako bi ceo izgled bio svež i unikatan.

Ravne farmerice

Bezvremenski dizajn ovih farmerica čini da se njihov izgled, kroj i dizajn idealno uklapa u 2024. godinu, ako uzmemo u obzir da smo i dalje u snažnom stisku minimalizma i tihog luksuza. Ove frmerice su samo malo šire od uzanih farmerica, ali finije krojene za razliku od farmerica sa sirokim nogavicama, što čini da se ovaj model savršeno uklapa u svaku priliku. Jedan od načina na koji možete da stilizujete ove farmerice jeste sa teksas košuljom, strukiranim blejzerom, belom trikericom i zlatnim nakitom i ukombinujte sa sandalama.

Farmerice su oduvijek bile momenat i način da izgledate dobro bez nekog naročitog truda, i to je ono što je naročito zanimljivo u vezi sa ovim trendom. Svi novi teksas trendovi su sa ulogom da vam pomognu da na što bolji način izrazite vašu pravu, razigranu prirodu ili pak, s druge strane, neobaveznu otmenost.