BEOGRAD – Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je sudu da odredi do 30 dana pritvor trojici osumnjičenih da su u noći između 22. i 23. maja provalili u jednu menjačnicu u Borči i ukrali više od 11 miliona dinara.

Na saslušanju u tižilaštvu V.Đ. (72) i S.J. (23) su koristili svoje zakonsko pravo i branili se ćutanjem, dok je M.Đ. (19) izneo odbranu i negirao izvršenje predmetnog krivičnog dela, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Tužilaštvo je predložilo sudu da odredi prirvor M.Đ. (19) i S.J. (23) znog opasnosti od bekstva, kao i sa ne bi uništili, sakrili ili falsifikovali dokaze ili tragove krivičnog dela i da ne bi uticali na svedoke.

Pritvor za V.Đ. (72) je predložen da ne bi uništio, sakrio, izmenio ili falsifikovao dokaze ili tragoce krivičnog dela i da ne bi uticao na svedoke, kao i da ne bi u kratkom vremenakom periodu ponovio krivično delo.

Oni se sumnjiče da su tog dana u menjačnici “ALTA” najpre napravili otvor, kroz koji su ušli u menjačnicu, odakle su uzeli oko 11.340.000 dinara.

Sumnjiče se za krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu.

Indeksonline/Tanjug