U organizaciji Sandžačke demokratske partije, a na predlog Foruma maldih Tutin, danas je u ovoj opštini održan turnir u malom fudbalu. Turnir je odigran pod nazivom “Probudite se ljudi-Lejla Redžematović”.

Na prelepom novoizgrađenom rekareativnom centru, koji je upravo Sandžačka demokratska partija i rekonstruisala, smenjivale su se rekreativne fudbalske ekipe, njih 9, iz Tutina, Novog Pazara, Sjenice, Priboja, Prijepolja i drugih okolnih mesta.

“Atmosfera je danas tokom čitavog turnira bila odlična. Naše ekipe su bile fantastične, i ovo je ustvari bio jedan prelep dan za druženje. Želim da zahvalim svima koji su danas došli da podrže ovaj događaj. Sandžačka demokratska partija je ovim pokazala da joj je stalo da ima što više sportskih dešavanja u Tutinu kako bi svima, a pre svega mladima, pružili priliku da upražnjavaju fizičke aktivnosti”, kazala je nosilac liste “Probudite se ljudi-Lejla Redžematović”.

Redžematović je dodala da ova stranka ulaže sve potrebne kapacitete i resurse da sport zaživi u ovoj opštini u kojoj sportskih dešavanja skoro i da nema.

Denis Šaćirović danas je igrao u ekipi Opštinskog odbora SDP Tutin. On je zahvalio organizatorima ovog turnira kao i svim ekipama koje su uzele učešće u ovoj sportskoj manifestaciji. “Poručio bih svim ostalim strankama u Tutinu da se organizuju kao i mi i da se svi potrudimo da što češće organizujemo razna sportske manifestacije koje zaista nedostaju građanima, a pre svega mladima u ovoj opštioni”, dodao je Šaćirović.

U ekipi odbora Sandžačke demokratske partije Prijepolje igrao je Amir Hodžić koji je pohvalio organizatore ovog sportskog druženja i poželeo da ih ima što više. “Cilj ovog turnira danas je prevashodno bio da se družimo i lepo zabavimo, a ponajmanje da se takmičimo za nagradu jer je turnir bio takmičarskog karaktera. Danas smo imali priliku da vidimo neke ljude, prijatelje koje dugo nismo videli, tako da upućujem još jednom sve pohvale Sandžačkoj demokratskoj partiji koja je došla na ovu ideju i koja je uspešno realizovana na zadovoljstvo svih nas”, dodao je Hodžić.

Ispred ekipe sela Drage koja je uzela učešče u ovom fudbalskom turniru, za Radio televiziju Novi Pazar, Hasan Čalaković je rekao da mu je drago što je danas bio deo ove manifestacije. “Zaista je sve bilo odlično organizovano tako da smo se svi lepo pre svega družili, a onda i nadmetali ko je bolji”, kazao je Čalaković. On je izrazio želju da se ova sportska manifestacija pretvori u tradiciju i da se mladi okupljaju u što većem broju.