Naslovna srbija Beograd Vesić: Novi put Veliki Crljeni-Junkovac gotov za četiri do šest meseci

Vesić: Novi put Veliki Crljeni-Junkovac gotov za četiri do šest meseci

Foto:Tanjug

LAZAREVAC – Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je danas radove na rekonstrukciji magistralnog puta Veliki Crljeni – Junkovac kod Lazarevca, gde je istakao da će ovi radovi vredni 2,4 miliona evra biti završeni za najduže šest meseci.

Vesić, koji je radove obišao sa rukovodstvom gradske opštine Lazarevac, podsetio je da je 2021. godine, kada je obavljao funkciju zamenika gradonačelnika Beograda obećao građanima da će se povesti računa o putu između Junkovca i Velikih Crljena, koji je jedan od najlošijih na teritoriji Lazarevca.

Ukazao je da je put dug nešto više od šest kilometara i dodao da oko 8.000 ljudi, iz pet mesnih zajednica koje gravitiraju ka tom putu, ali i svi oni koji rade u Rudarskom kopu “Kolubara”, najbolje znaju kakav je put bio i da mu je rekonstrukcija bila neophodna, saopšteno je iz ninistarstva.

Vesić je istakao da je zato ovaj put bio za njega prioritetan kada je izabran za ministra i da je izdvojeno iz republičkog budžeta za rekonstrukciju ove saobraćajnice gotovo 2,4 miliona evra.

“Ceo posao bi trebalo da bude urađen za šest meseci, ali ja verujem da će biti i ranije završeno, za oko četiri meseca. Već radimo prvih 500 metara i sada nastavljamo punom parom”, rekao je ministar.

Dodao je da se i obnovom puta u Lazarevcu, dokazuje da Srbija ima novca da radi, ne samo velike projekte, auto-puteve i brze saobraćajnice, već i magistralne i lokalne ovakve puteve, koji nisu toliki značajni sa nacionalnog nivoa, ali su najzačajniji ljudima koji tu žive.

“Razgovarao sam sa ljudima opštine i kroz naseljena mesta će biti urađeni i trotoari, uz same ograde, radi veće bezbednosti pešaka. Čitavom dužinom, širina puta će biti 5,4 metara. Sada je na nekim mestima širina tek četiri metra, što pravi problem pri miloilaženjem kamiona i automobila, a posebno pri susretu dva kamiona. Novi put će biti komforan i zadovoljavaće potrebe Lazarevčanki i Lazarevčana”, poručio je Vesić.

Ponovio je da će država 15. novembra biti spremna da započnemo sa izgradnjom brze saobraćajnice “Karađorđe”, koja će spojiti auto-put “Miloš Veliki” i auto-put Beograd – Niš.

“Počećemo da gradimo upravo na teritoriji Lazarevca, iz naselja Čibutkovica. Prvi deo puta je veza između Čibutkovide, prema Aranđelovcu i Orašcu, a zatim dalje ka Mladenovcu i Malom Požarevcu.

Znam da je ‘Miloš Veliki’ rasteretio Ibarsku magistralu posebno kada sam zabranio da je koriste teški strani kamioni u tranzitu, ali nije isto običan put ili brza saobraćajnica. A, Lazarevac će se naći na brzoj saobraćajnici, što će značajno unaprediti kvalitet života građana ove opštine”, rekao je ministar Vesić.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version