NJUJORK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će Srbija posle glasanja o rezoluciji o Srebrenici videti ko su joj prijatelji i partneri, jer se kako je naveo, situacija menja iz sata u sat i dodao da im neće biti lako.

“Oni su uvereni da će imati ogromnu većinu, ogromnu podršku, vidim da su mnoge naše ljude ubedili u to. Oni koji su naučili njih da samo slušaju i da ne veruju u mogućnost bilo kakvog otpora, sirovoj i surovoj sili, oni nikada ne mogu da se bore do kraja. Ja sam borac i boriću se do kraja i dalje verujem da će biti iznenađeni rezultatom glasanja”, rekao je Vučić.

On je dodao da je već i ukalkulisao i one koji mu se nisu javljali i dodao da će da razočaraju naš narod, ali da njega odavno ne mogu.

Vučić je prokomentarisao i izjavu direktora Centra “Simon Vizental” Efraima Zurofa koji je rekao danas da se nada da rezolucija o genocidu u Srebrenici neće biti usvojena, navodeći da su Ujedinjene nacije najgore mesto za glasanje o tom pitanju, jer je reč o “političkom glasanju, a ne istorijskoj analizi”, i rekao da to svi znaju.

“Svi koji glasaju za tu rezoluciju znaju da je nisu pokrenuli zato što su mnogo pametni, nego zato što su hteli da pokažu kako će politički da kazne svakog ko je samostalan i nezavistan, jer svako mora da pročita njihov mejl i faks i da ispuni njihove želje i naredbe i ništa više. I druga stvar je kako da pokriju sebe oko Gaze kako bi pokazali da nisu antimuslimanski orjentisani po pitanju Gaze. Tako da je potpuno jasno svakome da ne pričam da je vezano i za odnos prema Rusiji”, rekao je Vučić.