BEOGRAD – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je srećan što se gradi “fudbalska lepotica” – novi nacionalni stadion.

On je na ceremoniji početka radova na izgradnji stadiona rekao da smo sanjali velike snove i za mnoge mislili da se neće ostvariti, da bez njih nema uspeha, kao i da nas čeka mnogo muka u naredne dve i po godine, ali da se to isplati.

“Ponosan sam na Srbiju koja to može. Kada se hvalite rezultatima vi iz fudbalskog saveza, mi nismo time zadovoljni i očekujemo više. Plasman nije nešto što je zadovoljilo naciju, očekujemo pobede nad Nemcima, Dancima i Englezima, dalje kako bude. Ne bismo obavili posao da nismo imali za koga. To radimo za naše ljude, za decu, za one koji će da šutiraju loptu i one koji će to da gledaju”, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, oko stadiona će biti tri tematska parka, da dođu tu građani da provode dan sa decom, centar za vodene sportove, Expo2027, rezidencijalni deo, odnosno mnogo toga što nam je kao gradu i zemlji nedostajalo.

“Sve to doprinosi rastu zemlje i utiče na povećanje plata i životni standard, da dostignemo prosečnu platu 1.450 evra, i penziju 650. To je naš san, a da to postignete, morate da radite. To gura zemlju napred, snaži zemlju, pomera je i podstiče ekonomiju”, rekao je Vučić.

Dodao je da nije normalno koliko je fudbal otišao napred, ali i uslovi za fudbalere i navijače koji traže sigurnost za svoju decu, ali i da imaju da pojedu i popiju, da se zabave.

“Srećan sam što gradimo ovakvu lepoticu. i Siniša (Mali) i ja smo u kancelarijama instalirali uređaje da pratimo šta rade graditelji. Do sada su stvarno radili vredno i moraju, jer se uvek nešto pojavi. Požarci će nam reći ne može toliko drveća, ali mora, obezbedićemo sigurnost”, rekao je Vučić.

Vučić se istovremeno zahvalio kineskom ambasadoru na, kako je istakao, posvećenom prijateljstvu i dodao da bez podrške Kine ne zna se da li bi bilo stadiona.

“I za železaru, jer ste bili jedini zainteresovani da je kupite, kao i gubitaša Borski rudnik i to nam je stvorilo ekonomske uslove”, rekao je Vučić.

Istakao je da sa radošću iščekuje posetu Sija, da je to ogromna čast i da ništa drugo ne uradim za svoj mandat. To nije samo moja, već radost celog naroda”, rekao je Vučić.

On se zahvalio i Republici Srpskoj za podršku i istakao da je ona čak u Srpskoj veća nego u Srbiji.

“To znaju svi fudbalski radnici. Hvala našem narodu u RS. Mi uvek poštujemo BiH, ali ne krijemo koliko volimo Republiku Srpsku”, rekao je Vučić.

Zahvalio se i ljudima zaposlenim u Ministarstvima, posebno ministru finansija Siniši Malom na uloženom trudu.

“Vreme je da počnemo da sanjamo nove velike snove, da podižemo lestvicu i uvek da ih ostvarujemo. Srbija će ići napred uprkos problemima i kada imate energiju, niko ne može da vas zaustavi”, zaključio je on.

indeksonline.rs/Tanjug