NJUJORK – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je da je danas u Njujorku sa stalnim predstavnikom Arapske Republike Egipat pri UN Muhamedom Abdel Kalek Muhamedom razgovarao o jednostrano nametnutoj rezoluciji o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN i zamolio ga da uloži veliki ugled Egipta davanjem podrške poziciji Srbije prilikom odlučivanja u UN.

”Ponovio sam spremnost Srbije da se do poslednjeg trenutka na sve moguće načine suprotstavi ovim presedanima kako bi odbranila mir, stabilnost i dostojanstvo srpskog naroda”, objavio je predsednik Vučić na Instagram nalogu ”budućnostsrbijeav”.

Predsednik Vučić se prethodno u Njujorku danas sastao sa stalnim predstavnikom Ruske Federacije pri UN Vasilijem Nebenzjom, stalnim predstavnikom Sent Lucije Menisom Rambali i stalnim predstavnikom Sent Vinsenta i Grenadina Ingom Rondom King.

Razgovarao je i sa stalnim predstavnikom Republike Ugande pri UN Adoniom Ajebarom, kao i sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom Abušahabom.

Tokom dana, Vučić će imati razgovor i sa stalnim predstavnikom Narodne Republike Kine pri UN Fu Congom.