Grad Novi Pazar je pokrenuo inicijativu za zamenu ložišta na čvrsto gorivo kotlovima na pelet i toplotnim pumpama, kako bi se unapredila energetska efikasnost i smanjilo zagađenje.

Pravo na prijavu imaju vlasnici, suvlasnici ili korisnici objekata koji nemaju tehničkih mogućnosti za priključenje na gradski toplovod. Međutim, pravo konkurisanja nemaju vlasnici ili korisnici stambenih i poslovno-stambenih zgrada, kao ni oni koji već poseduju električne ili kotlove na pelet.

Konkurs traje 14 dana, a svi zainteresovani mogu pronaći neophodnu dokumentaciju na zvaničnom sajtu Grada Novog Pazara na linku: [www.novipazar.rs/oglasi-i-konkursi](https://www.novipazar.rs/oglasi-i-konkursi).

Ova akcija je deo šireg napora lokalnih vlasti da poboljšaju kvalitet vazduha i promovišu održiva energetska rešenja. Subvencije će pomoći građanima da zamene zastarela ložišta na čvrsto gorivo ekološki prihvatljivijim alternativama, što će doprineti smanjenju emisije štetnih gasova i povećanju energetske efikasnosti u domaćinstvima.

Grad apeluje na sve koji ispunjavaju uslove da iskoriste ovu priliku i doprinesu zajedničkim naporima za čistiju i zdraviju životnu sredinu.

AI