SJENICA – U toku je završni skup Sandžake demokratske partije u Sjenici. Pod sloganom “Novi ljudi za novo vrijeme”, Sandžačka demokratska partija u Sjenici predstavila je listu sa 39 odborničkih kandidata za predstojeće lokalne izbore, koji će biti održani u nedelju 2. juna u toj sandžačkoj opštine.

Na završnom predizbornom skupu istaknuto je da listu pod rednim brojem 4 predstavljaju najistaknutija imena Sjenice, ali i značajan broj mladih, perspektivnih ljudi, koji će, kako je naglašeno, Sjenici otvoriti neka nova uspešnija poglavlja.

Zaslužnim članovima OO SDP Sjenica uručene zahvalnice za doprinos u radu lokalnog odbora. Uručeno je 60 takvih zahvalnica, a neke od njih uručene su posthumno članovima porodica zaslužnih pojedinaca.

Skupu u Sjenici, koji je još uvek u toku, prisustvuje i ministar turizma i omladine Husein Memić, državni sekretar Enes Buhić, gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac, predsednik Skupštine grada Novog Pazara Samir Lekić, te predstavnici sandžačkih odbora SDP-a i brojni građani Sjenice.

Indeksonline/Tanjug