BEOGRAD – Fudbalski klub Crvena zvezda saopštio je danas da je sporazumno raskinuo ugovor sa dugogodišnjim kapitenom Milanom Borjanom.
“Milan je imao još dve godine ugovora sa Zvezdom, a vrlo brzo je postignut dogovor između kluba i sjajnog čuvara mreže. Naime, Milan će oprostiti poslednju godinu ugovora, dok će Zvezda na sebe preuzeti da mu isplati sledeću godinu, čime on postaje slobodan u izboru nove sredine. Milan je, kao i poslednjih sedam godina, stavio interes Crvene zvezde ispred svog ličnog interesa i još jednom dokazao veliku ljubav prema klubu u kom je napravio velike uspehe”, navodi se na zvaničnom sajtu Crvene zvezde.
Borjan (36) je u Crvenu zvezdu stigao 2017. godine.
“Borjan je bio lider na terenu, ali i van njega, učesnik najvećih uspeha našeg tima u 21. veku. Iz sezone u sezonu je oduševljavao navijače spektakularnim odbranama, koje će zauvek biti upamćene. Zajedno sa saigračima je Crvenu zvezdu vratio na evropsku fudbalsku mapu i predstavljao nesavladivu prepreku za sve timove. Zvezdina hobotnica je nadimak koji su mu dodelili upravo zvezdaši, a nebrojeno puta se čulo – ‘Brani Borjan'”, navode iz Crvene zvezde.
“Utakmice protiv Krasnodara, Salcburga, Kopenhagena, Jang Bojsa, Brage, samo su neke u kojima je briljirao iskusni čuvar mreže, a bilo ih je mnogo. Uveseljavao je Borjan navijače našeg kluba na svakom koraku, postao omiljeni igrač mališanima i probudio najiskrenije emocije kod velikog broja zaljubljenika u ‘crveno-bele’ boje, ali se i zlatnim slovima upisao u istoriju našeg kluba”, dodaje se u saopštenju.
Borjan je branio na 309 utakmica za Crvenu zvezdu.
“Protivnički igrači su uspeli da ga savladaju u 213 situacija, dok je gol Zvezde sačuvao na 156 mečeva. Jedan je od najtrofejnijih igrača našeg kluba sa devet osvojenih odličja. Podigao je šest pehara nacionalnog prvenstva, a uz to je osvojio i tri Kupa Srbije, uz tri ‘duple krune’. Učesnik je šest grupnih faza evropskih takmičenja, od toga dve Lige šampiona i četiri Lige Evrope”, zaključuje se u saopštenju Crvene zvezde.
Borjan je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Slovanu iz Bratislave.

indeksonline.rs/Tanjug