BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Nastavnom centru “Makiš“ dodeli 40 kombi vozila za potrebe pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, najavivši dalja ulaganja i opremanje policije kako bi svoj posao obavljala na najbolji način.

“Za obavljanje policijskog posla neophodno je da policija bude opremljena i u tom smislu preduzimamo korak po korak kako bismo unapređivali opremanje policije“, rekao je Dačić.

On je dodao da su vozila koja su danas dodeljena Policijskoj upravi za grad Beograd, Upravi policije i Upravi saobraćajne policije obezbeđena sredstvima iz državnog budžeta.

“Jedan deo čine klasične „marice“, drugi će se koristiti za prevoz naših službenika Policijske brigade za obavljanje policijskog posla, zatim i deo koji se tiče Uprave saobraćajne policije“, izjavio je ministar.

Kako je rekao, današnji događaj je dobra uvertira i prethodnica za Dan Ministarstva unutrašnjih poslova i Dan policije koji se obeležava u nedelju.

Od ukupnog broja vozila, 20 je dobila Uprava policije, deset Uprava saobraćajne policije, dok je 10 vozila dodeljeno Posebnoj jedinici policije Policijskoj brigadi Policijske uprave za grad Beograd.

Indeksonline/Tanjug