Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić posetio je u Urgentnom centru povređenog pripadnika Žandarmerije M. J. (1990) u koga je danas, dok je obezbeđivao ambasadu Izraela, muškarac čiji se identitet još utvrđuje pucao iz samostrela i izjavio je da je ovaj događaj teroristički akt i da su u Beogradu preventivno pojačane mere bezbednosti.

„Iako identitet nije utvrđen, nesumnjivo je da se radi o terorističkom aktu koji je uperen i protiv države Srbije i protiv pripadnika Žandarmerije. Mi smo preventivno uhapsili još neke ljude koji su se nalazili u blizini policijskih objekata. Zajedno sa bezbednosnim službama gledamo da povežemo ceo slučaj, neke sumnje su već prisutne, reč o licima koja su već poznata bezbednosnim službama a reč je o vehabijskom pokretu. Ali to nisu potvrđene informacije“, izjavio je ministar Dačić i naglasio da su preventivno pojačane sve mere bezbednosti u gradu, ne samo ispred objekata koja su od značaja kao što su ambasade, državne institucije, već i na mestima da građani vide policiju, u tržnim centrima i šetalištima.

Ministar je istakao da je osoba čiji se identitet u saradnji sa nadležnim tužilaštvom utvrđuje, pre nego što je oko 11 časova pucala iz samostrela, više puta prilazila policajcu koji se nalazio u kućici ispred izraelske ambasade.

„Više puta je to lice prilazilo policajcu, pitalo ga gde je muzej i onda se ponovo vratilo i otvorilo vrata kućice. Lice je nosilo kesu sa sobom i izvadilo samostrel i pogodilo žandarma u vrat. Žandarm je odmah reagovao izvadio pištolj i koliko god je mogao dok nije pao, ispalio nekoliko hitaca u napadača“, izjavio je ministar i dodao da je napadač nakon oko pola sata preminuo, a povređeni policajac prevezen u Urgentni centar.

Ministar je izrazio nadu da će zdravstveno stanje povređenog policajca koji je životno ugrožen, biti dobro.