U emotivnom i dirljivom gestu zahvalnosti, deca i roditelji odeljenja IV-5 Osnovne škole “Stefan Nemanja” poklonili su svojoj učiteljici Zilhi Krlić Umru.

“Ovaj jedinstveni poklon simbolizuje četiri nezaboravne godine koje su proveli zajedno” – rekao nam je jedan od roditelja.

Video snimak, koji je postao viralan na društvenim mrežama, prikazuje učenike koji izgovaraju najlepše reči posvećene svojoj učiteljici. Oni su svoju učiteljicu opisali kao kreativnu, poverljivu, punu poštovanja, lepu i saosećajnu. Njihove reči oslikavaju je kao konstruktivnu, simpatičnu, poštenu, vedru i druželjubivu osobu.

Za decu, učiteljica Zilha je bila mnogo više od učiteljice – bila je ljubazna, vešta, odgovorna, otvorena, humanitarna i velikodušna. Opisuju je kao doslednu, umiljatu, milu, jasnu i osetljivu, uvek smirenu, punu ljubavi i srdačnu.

Njihove pohvale ne prestaju – učenici je opisuju kao duhovitu, saosećajnu, ohrabrujuću, samouverenu, učenu, diskretnu i odanu. Njena smelost, strpljivost, nasmejanost i marljivost inspirisale su svakog od njih.

U očima svojih učenika, Zilha je bila razumna, nesebična, zabavna, puna energije, pouzdana i puna nade. Njena prisutnost bila je svetionik u njihovim životima.

Ona je, kako kažu učenici aktivna, ambiciozna, stručna, spremna, energična i originalna. Njena inspirativna posvećenost, tolerancija, veselost, pažljivost i organizovanost ostavili su neizbrisiv trag.

Za decu iz odeljenja IV-5, učiteljica Zilha je savršena i nikada neće biti zaboravljena – ona je njihova majka, njihov vodič i večita inspiracija.

“Učiteljice Zilha, hvala ti na svemu!” – stoji u poruci na kraju videa koji je rasplakao mnoge gledaoce.