U danima kada je sunce visoko u zenitu i kada temperature premaše 20°C, sve žene počinju da tragaju za laganijom odećom koja će im pomoći da se makar na kratko oslobode vrućine, a u isto vreme olakšati zadatak održavanja ženstvenosti. Neki od modnih trendova koji su u fokusu ove godine ne uključuju samo teksas i odsečne krojeve, već, označavaju i povratak boho trendova na veliku scenu.

Na protekloj Nedelji mode, boho stil je dominirao pistama, što se i te kako uklapa u estetiku svake žene, čak i onih koje preferiraju minimalizam u svom oblačenju. Prednosti ovakvih komada jesu beskopromisna udobnost i svestranost, univerzalnost koja ne poznaje granice u kombinovanju i stilizovanju. Boho haljine, bez obzira na svoju lepršavost i kombinovanje uz patike, poseduju određenu vrstu elegancije i ženstvenosti. Evo nekoliko ideja kako možete da stilizujete ovaj izvanredan odevni predmet.

Šta su to Boho haljine?

Definitivno, odevni predmet koji svojim karakteristikama, udobnošću i prepoznatljivom stilu osvaja modni svet sezonama unazad. Brojni su razlozi zašto su boho haljine toliko poželjan model. Jedan od razloga zasigurno jeste njihova prozračnost i lagani materijali. Boho haljine su izrađene od prirodnih materijala kao što su lan i pamuk što ih čini modelom idealnim za vrele letnje dane. Ono što ovaj model izdvaja od ostalih jeste ručni vez, perle, rese i jaki dezeni. Modni brendovi su prepoznali koliko su ovakve haljine veliki trend, stoga, brendovi poput Terranova style imaju cele kolekcije ovakvih haljina, koje su dostupne u raznim krojevima od maxi do mini dužine.

Kako do idealne Boho kombinacije?

Jedna od najvećih prednosti Boho haljina jeste njihova svestranost i univerzalnost. Ovakvi modeli, bez obzira na dezen, šaru ili teksturu, savršeno se uklapaju i uz opušteni i elegantan stil. Međutim, kada je način stilizovanja Boho haljine u pitanju, sve zavisi od efekta koji želite da postignete. Za ležerniji izgled, sandale ili espadrile će zaokružiti celu sliku. S druge strane, kada želite da postignete sofisticirani izgled, sandale, cipele i blejzer su odlična opcija. Na posletku, haljine u boho stilu su kao stvorene za festivale i maksimalizam. Stoha, nemojte da se ustručavate da nabacite svoj omiljeni nakit i efektnu torbicu, za najpotpuniji look.

Kako uklopiti boho stil u 2024. godinu?

Boho stil se u 2024. godine vratio na velika vrata i sa malim pomacima u dizajnu, pa je ove godine dosta uglađeniji nego do sada. Ono što mnogima nije do sada odgovaralo jesu pojedini elementi kiča, koji su dosta odudarali od ostalih stilova, ali sada je ovaj deo svedeniji, kako u paleti bojam tako i u okviru printova. Dake, i dalje je neophodno da se držite romantičnih bluza, visokog struka i laganih materijala, s tim, što sada možete još dodati i obuću od antilopa i prenaglašen nakit, jer imate svu slobodu za jedan takav modni izazov.

Boho je iznova osvojio modnu scenu i odredio modni put za celu sezonu. Nije preterano reći da je Boho, pored teksasa, jedan od najzapaženijih trendova ovog leta. Stoga, nemojte se ustručavati da osllobodite vaš duh uz lepršavu, šarenu haljinu.