BEOGRAD – Međunarodna fudbalska organizacija (FIFA) zabranila je Partizanu da registruje igrače do početka januara 2026. godine, prenosi Sportklub.

Partizan je kažnjen zabranom registracije novajlija u naredna tri prelazna roka. Prema odluci svetske kuće fudbala vicešampion Srbije će na pojačanja moći da računa tek od početka 2026. godine.

Kancelarija Partizana ima mogućnost da odmah postupi po pravosnažnim odlukama fudbalskih organa, izmiri konkretna dugovanja i ispuni uslove za ukidanje suspenzije.

Kazna teče od 17. aprila i najverovatnije se tiče neizmirenih dugovanja bivšem prvotimcu Takumi Asanu.

U konačnoj izreci, Sud za sportsku arbitražu u Lozani potvrdio je dugovanje i naložio Partizanu da isplati japanskog internacionalca i troškove postupka. Prethodno je FIFA presudila da se radi o sumi od oko 460.000 evra.

Ukoliko ne obezbedi sredstva, Partizan neće moći da registruje pojačanja u prelaznom
roku, čiji početak je zakazan za 13. jun.

Partizan je sličan problem imao pre dve godine. Dugovanje švajcarskom Luganu zbog transfera Filipa Holendera koštalo je crno-bele suspenzijom od 18 meseci, takođe, izrečenom od FIFA. Klub je tada brzo reagovao i bez problema ušao u letnji prelazni rok 2022. godine.

Klub iz Humske je nedavno izgubio spor i sa Nemanjom Jovićem. Posle Veća za rešavanje sporova, predmet je dospeo i na Sud u Lozani.

indeksonline.rs/Tanjug