BEOGRAD – Ministar odbrane Bratislav Gašić posetio je danas Odred vojne policije specijalne namene “Kobre” u kasarni “Vasa Čarapić” u Beogradu i istakao da ima puno poverenje u njihov profesionalizam i obučenost.

Komandant Odreda pukovnik Darko Đošić predstavio je ministru Gašiću najvažnije zadatke i organizaciju jedinice, kao i projekat izgradnje novog objekta u kasarni “Vasa Čarapić”, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Gašić je istakao da ima puno poverenje u pripadnike jedinice, odnosno u njihov profesionalizam i vrhunsku osposobljenost, kao i da je ta jedinica tokom 46 godina postojanja svaki postavljeni zadatak, bez obzira na složenost i rizik, izvršila na vrhunskom nivou.

“Biti pripadnik Odreda ‘Kobre’ stvar je prestiža. Oni svojim radom, požrtvovanjem i vrhunskom obučenošću svakodnevno opravdavaju epitet elitnog sastava naše vojske. Nastavićemo da opremamo Odred najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom i da ulažemo u kvalitet njihove obuke”, rekao je Gašić.

Ministar je izrazio zadovoljstvo što je u stroju bilo mnogo mladih ljudi, spremnih i odlučnih da čuvaju bezbednost i sigurnost naše zemlje i njenih građana.

“Upravo zbog toga, dalja popuna specijalnih jedinica najkvalitetnijim kadrom ostaje jedan od naših prioritetnih zadataka. Trenutno je otvoren konkurs za popunu Odreda ‘Kobre’ i 72. brigade za specijalne operacije. To je šansa za sve koji žele da dokažu svoje sposobnosti i postanu deo našeg elitnog stroja. Koristim priliku da pozovem odvažne devojke i mladiće kojima je Srbija u srcu i koji sanjaju o zvanju specijalca Vojske Srbije, da se prijave”, rekao je Gašić.

Istakao je da će se u narednom periodu nastaviti s poboljšanjem materijalnog statusa, kako pripadnika specijalnih jedinica, tako i svih drugih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, jer oni, kako je rekao, svojim radom i spremnošću da brane našu zemlju i narod, to i zaslužuju.

“Na kraju, želeo bih da vam zahvalim na svemu što radite. Vaš posao nosi veliku odgovornost, rizik i odricanja. Taj entuzijazam i posvećenost čine vas ponosom Vojske Srbije, naše zemlje i svih njenih građana”, zaključio je Gašić.

Komandant “Kobri”, pukovnik Darko Đošić poklonio je Gašiću paradni bodež, u znak sećanja na današnju posetu.

Poseti su prisustvovali šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Goran Momčilović
i načelnik Uprave vojne policije Generalštaba brigadni general Milan Lazić.

indeksonline.rs/Tanjug