AUGSBURG – Čeka nas velika utakmica protiv Engleske, na EURO je svaka bitna, ali uvek je fokus na onu prvu, ona je najbitnija. Englezi su sjajan tim, ali mi želimo da pokažemo da smo dobar tim, da predstavljamo svoju zemlju na najbolji način i pokažemo šta želimo, rekao je srpski fudbaler Nemanja Gudelj na prvoj konferenciji za medije u Nemačkoj.

“Verujem da možemo da pobedimo Englesku, imamo sjajan tim, mislim da možemo da pobedimo svakoga, ali verujem da će biti neizvesna utakmica, u fudbalu je sve moguće”, istakao je Gudelj na konferenciji za medije u Augsburgu.

Engleska ima fenomenalne igrače, dugo ništa nisu osvojili, žele da osvoje EURO, ali mi se nikoga ne plašimo, dodao je fudbaler Sevilje.

“Osećam se sjajno, brzo sam se oporavio, tu je bila i reprezentacija, klupski tim, moj privatni tim, fizički sam sjajno, koleno takođe. Što se tiče moje uloge zavisi od selektora, ako budem igrao i gde ću da igram, to ćemo znati pre meča”, poručio je Gudelj.

Prema njegovim rečima Island je pokazao u prijateljskom meču sa Englezima da “nema nepobedivih”.

“Verujem da možemo da napravimo dugo čekani iskorak. Imamo iskustvo iz Katara, siguran sam da će biti bolje”.

Na pitanje da li mu više odgovara pozicija štopera ili zadnjeg veznog, Gudelj je rekao da se lično bolje oseća kao zadnji vezni, ali da je za dobrobit tima spreman da igra na svakoj poziciji.

“Od malena se najbolje osećam kao zadnji vezni, u klubu igram štopera, mnogo godina sam igrao kao štoper, mogu da ispunim tu poziciju dosta dobro, moj otac me je učio tome kada sam bio mali. Gde god me Mister (selektor Stojković) vidi i misli da sam potreban timu, makar i desnog beka ili levog, golmana, sve sam spreman”.
Na kraju rekao je da, uprkos velikim imenima u timu Engleske, srpski tim je fokusiran na sebe.
“Pričamo na temu rivala uvek, ali smo mnogo više fokusirani na sebe. Vrlo dobro smo svesni i znamo da i oni pričaju o nama i našim velikim imenima koja su opasna po njih. Znamo svoj kvalitet i 90 odsto smo fokusirani na sebe”, zaključio je Gudelj.
Utakmica prvog kola C grupe između Engleske i Srbije igra se u nedelju od 21 sat u Gelzenkirhenu.

indeksonline.rs/Tanjug