Muška košarkaška reprezentacija Srbije spremna je da zauzme centralnu pozornicu na predstojećim Olimpijskim igrama u Lilu i Parizu. Aktuelni vicešampioni sveta sa ponosom će predstavljati našu zemlju na ovom prestižnom sportskom događaju.

Selektor reprezentacije Srbije, iskusni stručnjak Svetislav Pešić, izabrao je 16 kandidata koji će nositi boje srpskog nacionalnog tima. Okupljanje ekipe zakazano je za 24. jun, dok će fakultativni treninzi započeti nekoliko dana ranije, pripremajući se za izazove koji ih očekuju na velikoj sceni.

 

KANDIDATI:
Redni broj
Ime i prezime
1 Vasilije Micić
2 Aleksej Pokuševski
3 Bogdan Bogdanović
4 Nikola Jović
5 Nikola Jokić
6 Vladimir Lučić
7 Marko Gudurić
8 Vanja Marinković
9 Ognjen Dobrić
10 Filip Petrušev
11 Nikola Milutinov
12 Dušan Ristić
13 Aleksa Avramović
14 Ognjen Jaramaz
15 Dejan Davidovac
16 Uroš Plavšić

 

Prve provere čekaju ih iza zatvorenih vrata, sa duelima protiv Holandije i Turske, zakazanim za 5. i 7. jul. Ovi susreti pružiće priliku stručnom štabu da oceni formu igrača i finetira taktiku pred ključne borbe.

Prvi zvanični prijateljski meč očekuje nas 12. jula protiv Francuske u Lionu, koji će biti prava uvertira u olimpijsko nadmetanje. Nakon toga, ekipa putuje u Abu Dabi gde će se suočiti sa izazovima odmeravanja snaga sa Australijom 16. jula, dok će se dan kasnije suprotstaviti reprezentaciji Sjedinjenih Američkih Država.

Povratak u domaću atmosferu donosi duel sa Japanom 21. jula u “Beogradskoj areni”, gde će se reprezentacija Srbije oprostiti od domaće publike pre odlaska na Olimpijadu.

Put ka Lilu započinje 24. jula, kada će srpski košarkaši krenuti putem ka ostvarenju svojih sportskih snova i borbi za medalju na najvećoj svetskoj sportskoj smotri.

 

Indeksonline