KRAGUJEVAC – Slučaj Marije Miladinović (27) iz Kragujevca koja je nestala 2005. godinama muči srpsku policiju. Sumnjalo se da je devojka ubijena i opljačkana, međutim, njeno telo nije pronađeno. Policija je zbog sumnje da su ubili mladu devojku uhapsila dvojicu osumnjičenih, ali su oni, zbog nedostatka dokaza, oslobođeni.

Marija je nestala 2005. godine i od samog početka, javnost je pomno pratila ceo slučaj zbog niza čudnih okolnosti koje su ga pratile.

Tokom istrage otkriveno je da je Marija nešto pre nestanka prodala stan od 30.000 evra, pa se sumnjalo da je zbog toga ubijena, a potom i opljačkana. Ipak, telo nije pronađeno nikad, čime bi se potkrepila ova teorija.

Marija je bila ćerka uglednog doktora iz Kragujevca, a nakon njenog ubistva moglo se čuti i da je pre nestanka upala u loše društvo, te da je imala problem sa drogom. Njen nestanak na samom početku nije čak bio ni prijavljen jer nije bila dobra sa rodbinom.

Ovaj slučaj je godinama zadavao glavobolje policiji, da bi, pet godina od nestanka Marije, pripadnici MUP uhapsili Igora Spasojevića zvanog Mačak i Ivana Simovića zbog sumnje da su ubili devojku.

„Navodno su inspektori u kafani slučajno čuli jednog od osumnjičenog kako se hvali da je ubio i opljačkao Mariju. Klupko je počelo da se odmotava i Spasojević i Simović ubrzo su se našli iza rešetaka“, pisao je Kurir pre nekoliko godina.

Kako je tada saopštila policija, sumnjalo se da je Spasojević 26. marta 2005. u kući na periferiji Kragujevca rukama zadavio Mariju, a potom nagovorio Simovića, koji je u to vreme bio taksista, da njeno telo noću prevezu.

Telo su navodno zakopali u šumi nedaleko od manastira Drača, međutim, i pored velike potrage, ono nikad nije pronađeno.

Protiv Spasojevića i Simovića pokrenuta je istraga u Višem sudu u Kragujevcu – Spasojević se teretio za teško ubistvo, a Simović za pomaganja.

I kada se pomislilo da ovaj slučaj ne može biti misteriozniji, došlo je do novog obrta.

Odlukom Višeg suda, zbog nedostatka dokaza, i Spasojević i Simović su pravosnažno oslobođeni optužbe. Država je morala da im isplati odštetu zbog protivpravnog lišavanja slobode. Do dana današnjeg slučaj zvanično nije rešen, niti je pronađeno telo. Postoji realna mogućnost i da je samo nestala.

Indeksonline/Kurir.rs/Nova