Novi Pazar domaćin “Karavana bezbednosti saobraćaja”

Preventivni projekat “Karavan bezbednosti saobraćaja”, čiji je osnovni cilj povećanje svesti građana o važnosti poštovanja saobraćajnih propisa i unapređenja bezbednog učešća u saobraćaju, biće održan u Novom Pazaru, u petak i subotu, 14. i 15. Juna, od 11 do 18 sati.

“Naš grad će u petak i subotu biti domaćin velike manifestacije. Reč je o projektu koji se realizuje kroz niz partnerstava a Novi Pazar je jedan od šest gradova koji su izabrani da budu domaćini. Poenta je da kroz ovaj projekat povećamo svest građana o važnosti poštovanja propisa a glavni fokus je na bezbednosti mlađe populacije, odnosno dece. Svečano otvaranje manifestacije planirano je za petak u 11 sati, na Trgu Gazi Isa bega”, rekao je član Gradskog veća i predsednik lokalnog Saveta za bezbednost saobraćaja, Vahidin Melajac.

On ističe kako je organizovanje manifestacije u Novom Pazaru potvrda da na lokalnom nivou postoji želja za rešavanjem saobraćajnih problema i pitanja iz domena bezbednosti saobraćaja.

“Reč je o pilot projektu. Potrebno je puno ovakvih aktivnosti i učešće svih činilaca, ali Grad Novi Pazar je opredeljen da, kao mlad grad, aktivno učestvuje u svim programima čiji je cilj unapređenje kvaliteta i novoa bezbednosti saobraćaja”, kazao je Melajac.

Projekat sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova i Uprava saobraćajne policije, uz partnerstvo Agencije za bezbednost saobraćaja, Auto-moto saveza Srbije, Crvenog krsta, Nacionalne vozačke akademije i Grada Novog Pazara.

Svi posetioci biće u prilici da popune kratke evaluacione upitnike i time steknu mogućnost dobijanja neke od nagrada. Kako je Novi Pazar grad u kojem se završava prva faza ovog projekta, očekuje se dolazak i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića.