KRUŠEVAC – Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je danas u Kruševcu da Karavan bezbednosti saobraćaja na putevima, kao i prethodni u Somboru i Boru, ima za cilj da preventivno deluje na sve učesnike u saobraćaju, kako bi se sačuvalo što više života, a srpski putevi bili još bezbedniji.

“Kada vidim ovako veliki odziv od najmlađih do najstarijih sugrađana, to pokazuje da činimo nešto što je u interesu svih nas. Bezbednost na putevima i na ulicama nije samo posao policije. To je naša zajednička obaveza i Ministarstva unutrašnjih poslova i svih građana, jer samo zajedničkim radom možemo da povećamo bezbednost u saobraćaju”, istakao je ministar Dačić.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a, prema njegovim rečima ključni cilj ovog karavana je da se podigne bezbednost svih učesnika u saobraćaju, kao i da se svima još jednom ukaže da samo jedan trenutak nepažnje u saobraćaju može dovesti do fatalnih posledica.

“Bezbednost saobraćaja je pitanje o kome mora da se govori često i glasno. Moramo da damo sve od sebe da dopremo do svakog građanina naše zemlje i zato nam je važna podrška medija, jer oni imaju veliku ulogu u promociji bezbednosti saobraćaja i ja im se zahvaljujem na tome što su prepoznali značaj ove aktivnosti i što o tome redovno izveštavaju”, naveo je ministar.

On je precizirao da će se prvi konkretni zaključci o Karavanu bezbednosti saobraćaja, doneti nakon što se u Novom Pazaru završi prva faza projekta, ali se sada već sa sigurnošću može reći da je organizacija ovakvih događaja veoma značajna i neophodna.

Inače, posetioci Karavana bezbednosti saobraćaja iz Kruševca i okolnih mesta, a posebno najmlađi, danas i sutra imaju priliku da se druže sa policajcima i vatrogascima, kao i predstavnicima Agencije za bezbednost saobraćaja, Auto-moto saveza Srbije, Crvenog krsta, Nacionalne vozačke akademije NAVAK i lokalne samouprave.

Sa ovog karavna posetioci će otići bogatiji za nova iskustva i znanja koja će im pomoći da budu bezbedniji u saobraćaju, dodaje se u saopštenju.

indeksonline.rs/Tanjug