GRADINA – Carinski službenici su na graničnom prelazu Gradina, u saradnji sa policijom, sprečili pokušaj putnika da u prtljagu prenesu gotovo pola kilograma neprijavljenog zlatnog nakita.

Mada su putnici prethodno rekli da nemaju ništa za prijavljivanje, prilikom detaljnog pregleda njihovog automobila, kojim su putovali iz Holandije ka Turskoj, na dnu jedne od torbi sa garderobom, koja se nalazila iza vozačevog sedišta, carinici su pronašli neseser pun zlatnog nakita, saopštila je Uprava carina.

Vrednost zlatnih orglica, narukvica, prstenja, minđuša i privezaka procenjena je na više od 20.000 evra, a kako ta suma premašuje jednu trećinu vrednosti vozila i automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, čime ukupna vrednost otkrivenog prekršaja dostiže gotovo 34.000 evra.

Uprkos stalnom podsećanju na obavezu prijavljivanja dragocenosti prilikom prelaska granice, mnogi putnici to ne čine, izlažući se na taj način riziku da im one budu privremeno ili trajno oduzete, navodi Uprava carina.

indeksonline.rs/Tanjug