NOVI PAZAR – Imami u penziji iz Bosanske krajine, Bihaća i Sarajeva danas su posetili Novi Pazar. Mnogi od njih su prvi put u Novom Pazaru.

Neki od imama koji su bili u grupi su Ibrahim ef. Kudić, Vehbija ef. Makić, Ibrahim ef. Redžić ujedno i predsednik udruženja Penzionera imama, Haris Trebjanović, student treće godine Fakulteta Islmaskih nauka u Sarajevu i Nezir ef Hodžić. Kako si istakli: “Ovo je grad sa velikim ljudima, ljudima koji su dočenkni i koji te na svaki korak s lepom rečju dočekaju i ugoste”.

Direktor Turističke organizacije Novi Pazar Dejan Belojica, pozdravio je grupu turista i uručio material koji oni kao organizacija nude svim turistima, koji se njima obrate. Poželivši im dobrodošlicu, ugodan dan i pozvavši ih da opet dođu u naš grad.

Novi Pazar krase bogato kulturno-istorijsko nasleđe od perioda neolita i gvozdenog doba, preko rimskog i vizantijskog carstva, srednjovekovne srpske države, i osmanskog perioda, multikulturalni duh i evropski šarm. Samim tim je on i turistička destinacija koja je aktuelna tokom cele godine.

“Mi se jako puno prilagođavamo gostima i njihovim zahtevima. Imamo odlične vodiče koji sve turiste koji dođu u Novi Pazar prvo prošetaju centrom, obilazak Sebilja, obilazak gradske tvrđave, stare čaršije, najstarijih džamija u gradu, nezaobilazna gastro tura koja podrazumeva probanje svih specijaliteta ovog grada. Obilazi se Hamam kao i kulturno istorijski spomenici Sopoćani, gradina i drugi”kazao je za RTV Novi Pazar direktor TO Novi Pazar Dejan Belojica.

Turistička organizacija Novog pazara uvek se trudila da na najbolji način privuče ali i ugosti sve turiste. Ovog leta, kao i prethodih, za sve one koji dođu u Novi Pazar ova organizacija u saradnji sa ostalim organizacijama iz ovog grada pripremila je bogat sadržaj.

Indeskonline / RTVNP