ZAJEČAR – U Višem javnom tužilaštvo u Zaječaru završeno je salušanje osumnjičenog za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, Srđana J.

Saslušanje je počelo oko 10 časova i trajalo tri sata, nakon čega su pripadnici policije izveli osumnjičenog iz zgrade tužilaštva i odveli do policijskog vozila.

Advokat Živadin Bogdanović, branilac osumnjičenog, je prisutnim novinarima rekao da u dogovoru sa klijentom neće komentarisati današnje saslušanje.

Srđan J. se nakon hapšenja branio ćutanjem, odnosno iskoristio svoje zakonsko pravo da ne iznosi odbranu, dok je drugi optuženi Dejan D. priznao ubistvo.

Njih dvojica se nalaze u pritvoru, dok je otac Dejana D. koji se sumnjiči da je pomogao sinu da premesti telo devojčice nedavno pušten iz pritvora, jer za krivično delo pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela pritvor ne može trajati duže od dva meseca.

Dvogodišnja Danka Ilić je nestala 26. marta u Banjskom polju kod Bora.

Policija je, nakon 10 dana potrage i detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsila S. J. i D. D. iz Bora, za koje se sumnja da su devojčicu udarili automobilom, a zatim njeno telo stavili u gepek kola i odneli na deponiju.

Telo devojčice još nije pronađeno.

indeksonline.rs/Tanjug