NOVI SAD – Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je danas da osumnjičenima za pucnjavu u Ulici Jovana Popovića preti kazna doživotnog zatvora za krivično delo teško ubistvo u pokušaju.

Tužilaštvo je pucnjavu na više osoba koja se dogodila noćas pravno kvalifikovalo kao krivično delo teško ubistvo u pokušaju u saizvršilaštvu, kažnjivo Krivičnim zakonikom Srbije kaznom zatvora od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, kao i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija kažnjivo kaznom zatvora u trajanju od dve do dvanaest godina.

Na lice mesta je izašao dežurni javni tužilac koji je izvršio uviđaj, dok su u saradnji sa Policijskom upravom u Novom Sadu, sa lica mesta izuzeti određeni tragovi koji će biti predmet dalje obrade i analize.

Po nalogu ovog tužilaštva su uhapšeni Š.S. i A.R., kojima je određeno zadržavanje do 48 časova, u kom roku će biti dovedeni u tužilaštvo radi saslušanja, dok se intenzivno traga za ostalim osumnjičenima koji su se dali u bekstvo.

indeksonline.rs/Tanjug