Čitavu Srbiju i region šokirao je teroristički napad, koji se juče dogodio u Beogradu ispred ambasade Izraela.

Miloš Žujović (25), koji je u terorističkom napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu teško samostrelom ranio žandarma Miloša Jevremovića (34) bio je misterija sve do ovog događaja.

Ivica Dačić je juče otkrio njegov identitet kao i informacije o njemu, a onda je i otac Miloša Žujovića otkrio još više detalja.

Ministar Dačić je otkrio i nove detalje iz istrage.

– Supruga ubijenog teroriste je napustila zemlju dan pre terorističkog akta. Počinilac je kupio samostrel u jednoj radnji u Zemunu samo dan pre napada, za koji je pronađen i račun.

Dačić je juče rekao da je proglašen crveni nivo pretnje od terorizma, i da sve jedinice policije postupaju po uputstvima.

– Građani će videti veće prisustvo policije, na mestima koja su od javnog interesa. Što se tiče “renoa”, ja ne znam ništa o tome, ne znam da li Cmolić ima te informacije. To je dezinformacija, mi nemamo taj pravac istrage. Ona ne vodi ka kolima, već o komunikaciji članova terorističke mreže. Vrše se pretresi i u Mladenovcu, i u Novom Pazaru – ističe ministar policije.

Prema rečima njegovog oca pre četiri ili pet godine je promenio veru, a da su ga vrbovali ljudi iz Crne Gore.

OTAC O SINU VEHABIJI

Miloš je bio sin jedinac, a njegov otac je progovorio o svom sinu i njegovom pozivu nakon ove situacije.

Otac pokojnog vehabiste otkrio je da je njegov sin išao na takmičenja iz istorije, kao i da je pročitao Stari i Novi Zavet, Bibliju i Kuran, ali da se onda zaljubio.

– Uhvatila ga je sekta i gotovo. Pokušali smo, hajde bez svađe, hajde da vidi da ima nekog svog… Kad bi oni hteli da ga sahrane, kad su ga već oteli od nas, neka ga teraju na muslimansko groblje – rekao je otac.

Otac je otkrio i da je deda, da njegov pokojni sin ima sina, a da bi Miloševa supruga trebalo da se, do kraja godine, porodi još jednom.

– Eto šta je uradio… – kazao je Žujović za Blic i dodao da su on i njegova supruga bili u policiji.

Zoran Žujović je objasnio da je Igor Despotović oženio najbolju drugaricu Miloševe žene pre šest godina i da je obe naterao da obuku hidžab.

– To je bilo pre nego što je ona upoznala Miloša. Kasnije je Miloš došao na njegovu svadbu da mu bude garant pa je tako upoznao ženu.

Potom je otkrio kako se sin venčao sa Albankom iz Plava i kako je izgledao susret sa snajom kojoj su se videle samo oči.

– Oni su bili u Plavu, u nekoj džamiji, gde su se venčali. Ona je uzela ime Iman, a on je Salhudin, ja sam mislio Sabahudin. Nemam pojma, ništa ne znam… Sada će unuče 4. jula da napuni godinu dana. Miloš je u Novom Pazaru platio porođaj 50.000 dinara. Kada su došli ovde prvi put, ona se već porodila. Kada sam je video, ja sam se zaljuljao! Rekao sam da se ne dolazi sa onim na glavi. Nisam ni video dete da on drži dete. Onda je ona došla i poljubila mene. Trebala je biti ovde mesec i po dana, ali je trudna, treći ili četvrti mesec, pa je otišla kod doktora u Crnu Goru – priča Zoran za Informer.

indeksonline.rs/espreso