GELZENKIRHEN – Fudbalska reprezentacija Srbije poražena je večeras u Gelzenkirhenu od selekcije Engleske rezultatom 1:0 (1:0) u meču prvog kola grupe C na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj.

Jedini gol na utakmici postigao je Džud Belingem u 13. minutu.

U prvom meču prvog kola grupe C, selekcije Danske i Slovenije su odigrale ranije danas bez pobednika, 1:1.

Srbija će u četvrtak od 15 časova u drugom kolu grupe C igrati protiv Slovenije, dok će se tri sata kasnije sastati Danska i Engleska.

Fudbaleri Engleske su ušli ofanzivno u večerašnji meč, a ova selekcija je povela već u 13. minutu. Bukajo Saka je dobro prošao po desnoj strani, a onda je centrirao u peterac Srbije. Lopta je zakačila Strahinju Pavlovića i došla je do Belingema, koji je glavom zatresao mrežu golmana Srbije Predraga Rajkovića.

Srbija je prvi udarac ka protivničkom golu izvela u 20. minutu, a šut Aleksandra Mitrovića završio je pored stative engleske reprezentacije.

Engleska je novu priliku imala u 25. minutu. Kajl Voker je dobro prošao po desnoj strani, ušao je u kazneni prostor Srbije, a njegov udarac je završio pored gola.

Srpski fudbaler Filip Kostić je zbog povrede morao da napusti teren u 43. minutu, a u igru je ušao Filip Mladenović.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo promene rezultata.

Selektor Srbije Dragan Stojković odlučio je da na poluvremenu izvrši još jednu izmenu. Umesto Nemanje Gudelja u igru je ušao Ivan Ilić.

Srbija je zaigrala angažovanije u drugom delu meča, ali “orlovi” nisu uspeli da u prvih 15 minuta drugog dela meča stvore šansu. Mitrović je u 59. minutu pao u šesnaestercu Engleske, ali je italijanski sudija Danijele Orsato pokazao da se meč nastavi.

Stojković je odlučio da u 61. minutu umesto Saše Lukića i Aleksandra Mitrovića u igru uvede Luku Jovića i Dušana Tadića.

Fudbaleri Srbije su nastavili sa ofanzivnom igrom, a Tadić je u 65. minutu prosledio loptu do Jovića, koji je bio u dobroj poziciji, ali se napadač “orlova” nije dobro snašao. Veljko Birmančević je u 74. minutu zamenio Andriju Živkovića, a “orlovi” su potom zaigrali još ofanzivnije.

Engleska je najveću šansu u drugom poluvremenu imala u 77. minutu. Kapiten Engleske Hari Kejn je odlično šutirao, Rajković je rukama zahvatio loptu koja je potom pogodila prečku i odbila se u polje.

Napadač Srbije Dušan Vlahović imao je priliku za izjednačenje u 82. minutu. On je šutirao sa distance, ali je golman Engleske Džordan Pikford odlično intervenisao.

Srbija je potom imala više od igre do kraja utakmice, ali promene rezultata nije bilo.