Povodom Dana policije, Policijska uprava Novi Pazar predstavila je rezultate rade u prethodnom periodu. Načelnik novopazarske Policijske uprave Nermin Ljajić govoreći o rezultatima istakao je da je u prethodnih godinu dana očuvan stabilan javni red i mir, kao i da su rasvetljena sva teža krivična dela te da je rasvetljeno preko 68 odsto krivičnih dela.

Ljajić je istakao i da su zaposleni u Odseku za upravne poslove realizovali preko 200.000 zahteva građana a pohvalio je i pripadnike Odeljenja za vanredne situacije koji su u proteklih godinu dana imali 450 intervencija.

“Svakodnevnim angažovanjem policijskih službenika na suzbijanju proizvodnje i trgovine narkoticima realizovano je 235 zaplene i tom prilikom oduzeto je više od 37 kilograma opojnih droga. U oblasti bezbednosti saobraćaja otkriveno je 27.000 prekršaja. Iz saobraćaja je isključen 381 vozač koji je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola i 60 koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci”, naveo je Ljajić.

Današnjoj svečanosti prisustvovali su predstavnici javnog i političkog života a pripremljen je i prigodan kulturno umetnički program.

Predstavnici Policijske uprave u Novom Pazaru jutros su položili cveće na spomen ploču policajcima koji su izgubili živote obavljajući svoj posao.