Naslovna Društvo Pripadnici MUP-a u Pančevu obeležili svoj dan:Cilj nam je da približimo svoj...

Pripadnici MUP-a u Pančevu obeležili svoj dan:Cilj nam je da približimo svoj rad deci

FOTO TANJUG/ TANJUG VIDEO/ bg

PANČEVO – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu obeležavaju danas dana Ministarstva i Dan policije taktičko-tehničkim zborom u Narodnoj bašti, gde građani do 18 sati imaju prilike da vide deo opreme i vozila koji policijski službenici koriste u svakodnevnom radu, a najmlađi da se upoznaju sa policajcima koji brinu o njihovoj bezbednosti.
Portparol Policijske uprave Pančevo, kapetan Željko Grujić rekao je Tanjugu da je cilj celodnevnog druženja sa građanima upravo da deci približe njihov rad, da vrate poverenje u policiju i da otklone stereotipe da deca treba da se plaše policije, već da prilaze policajcima i da ukazuju na bilo kakve probleme koje imaju.

“Kroz rad policije u lokalnoj zajednici, u samoj školi, kroz rad školskih policajaca i policajaca na terenu, svakodnevnim radom, a i kroz naše priručnike, bojanke i ostala sredstva koje delimo najmlađima, mi pokazujemo da je policija prijatelj, da je policija tu za decu i da treba da prilaze policiji. Neki roditelji plaše decu policijom. To ne treba da se radi, jer mi smo tu za decu i mi smo tu da ih zaštitimo. I kroz ove aktivnosti to i pokazujemo”, poručio je Grujić.

On kaže da je najveći izazov taj da afirmišu mlade da dođu u njihove redove.
“Zato i služe ove akcije, da pokažemo šta radi policija, da afirmišemo policijsku profesiju. To radimo i kroz škole, i kroz sportske klubove, svakodnevnim radom, a i kroz ove manifestacije. Da, kada budu konkursi, što za srednju školu unutrašnjih poslova, što za kurs za Policijsku akademiju, podstaknemo mlade da stupe u naše redove i time poboljšamo našu brojnost”, rekao je Grujić.

Što se tiče akcija policije koje su u toku, on je izdvojio akciju na otkrivanju prekršaja vožnje pod uticajem alkohola i vožnje pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, koja je u toku u celoj Evropi.

“Generalno, mi gledamo da što manje bude vozača koje upravljaju pod dejstvom droge i alkohola i kroz te akcije sankcionišemo vozače”, rekao je Grujić.

On je naveo da na taktičko-tehničkim zboru u Narodnoj bašti učestvuju policija opšte nadležnosti, Saobraćenja policija, Kriminalistička policija i Sektor za zaštitu i spasavanje, tj. Odeljenje za vanredne situacije u Pančevu, a da su im se pridružili i pripadnici Žandarmerije Beogradskog odreda.

“Prezentovaćemo građanima opremu i vozila koje koristimo u svakodnevnom radu i to šta radi policija. Šta radi policija opšte nadležnosti, šta radi Saobraćajna policija, šta radi Kriminalistička policija, šta rade pripadnici sektora za zaštitu i spasavanje Sektora za vanredne situracije u Pančevu, šta radi naša Žandarmerija”, naveo je Grujić.

Manifestacija u Pančevu je samo jedna od mnogih kojima će se danas i sutra obeležiti Dan policije.
Centralna manifestacija Dana policije biće održana sutra u Nastavnom centru “Makiš” u Beogradu.

indeksonline.rs/Tanjug

Exit mobile version