Leto je konačno stiglo, što znači da nemate previše vremena da u potpunosti obnavljate svoj garderober iz korena i da stvarate onaj koji će vam biti odgovarajući za toplije dane i temperature. Međutim, treba biti spreman i za one dane kada vas mogu iznenaditi jaki pljuskovi i malo svežine. Iako je svakom garderoberu potrebno nekoliko osnovnih komada kao što su košulje, udobni par famerica, lagani trikotažni modeli; naša selekcija ovog puta uključuje i komade koje su za nijansu drugačiji od modela iz prethodnih godina. 2024. godina je u znaku belih haljina, retro patika i torbica napravljenih od rafije. Spremite se da budete primećeni, jer ove godine, običnost je u neobičnosti.

Čuvena bela haljina

Nositi belu boju tokom toplijih meseci, bez obzira da li je bela majica, haljina ili farmerice, je najbolji modni izbor koji možete da napravite. Pored toga što je bela boja odlična za kombinovanje, tokom letnjih meseci, odeća u beloj boji može da bude izuzetno zahvalna s obzirom da odbija sunčevu svetlost. Stoga, nije bez razloga što vam upravo i predlažemo da odabrete lepršavu, belu haljinicu. Nezavisno od toga da li je vaš izbor za proleće lepršava i prozračna haljina, predimenzionirana i zanimljivog kroja, ili, s druge strane, je to otmena košulja haljina, bela haljinica je model koji će se bez problema uklopiti u svaki scenario.

Torba od rafije

Ove godine, za razliku od prethodnih, imamo komade koji se čak ni ne dovode u pitanje. Jedan od takvih komada jeste i torba od rafije. Pletene torbe su letnji must-have. Ove sezone, međutim, definisan je i najbolji oblik torbe koju treba da uvrstite u svoj garderober, a to su one torbe koje su zadržale oblik korpe. Od masivnijih torbica do minijaturnih minimalističkih torbica, postoje modeli koji će pristajati svakom ukusu. Iako je leto na pragu, torbe od rafije su zvezde ove godine, kako za prolećne tako i za letnje dane.

Damski sakoi

Ranije ove godine, kada je definisana većina trendova, modi kritičari su predvideli da će damski sakoi dominirati modnom scenom i da će se nesumnjivo pronaći u korpama mnogih – i moramo priznati da su modni stručnjaci bili sasvim u pravu. Sada su ovakvi modeli i krojevi postali neizostavni komadi u garderoberu svake žene. Naravno da i ovakvi modeli imaju svoje varijacije. Sakoi na prugice su dovoljno jednostavni da ih nosite kao deo svoje dnevne komninnacije, dok, oni tkani od tvida, kraćeg kroja su savršen izbor za večernji izlazak i prilike kada treba da pustite vašu otmenost da zasija.

Obična bela majica

Postoji mnogo stvari koje treba da se pronađu u vašem garderoberu ove sezone, ali, jednu stvar nikako ne smete da zaobiđete, a to je, obična bela majica, ili nekoliko njih. Ne treba neko posebno objašnjenje zbog čega je ovo baza za sve dobre odevne kombinacije.

Farmerice za sve prilike

Nijedan garderober nije potpun bez dobrog para farmerica. Bez obzira da li ste se odlučili za kupovinu novih ili vintage modela, da li je vaš izbor visoki ili plitak struk, dobar izbor farmerica može da bude podloga za mnogo otmenih kombinacija. Naša preporuka je da ove sezone težire ka širim modelima u svetlo plavoj boji ili blago ispranom džinsu. Najbolja strana farmerica je što mogu da se nađu u kombinaciji sa različitim stilovima. Za svakodnevniji izgled dodajte vašem outfit-u par trendy patika, ili ukombinujte ih sa visokim štiklama za elegantniji stil.

Retro patike

Moda ove godine je krenula u retro pravcu, tako je i obuća ovih dana u sve više retro stilu. Jasno je da ne možete kreirati dobar outfit bez odgovarajuće obuće, srećom, sada ima više nego dovoljno mesta gde možete da nabavite svoj idealan par retro obuće. Pored toga što ove godine ima mnogo trendova koji se obaziru na minimalizam, postoji još jedan trend koji se bori protiv konzumerizma, stoga, jedan par dobro odabranih retro patika će se savršeno uklapati sa svim novim trendovima.

Ovog leta teško da ćete moći da pogrešite sa svojim modnim izborima, jer, ni jedno leto do sada nije ponudilo toliko mnogo raznolikosti i trendova u kojima ćete moći da uživate svakoga dana.