Fudbalski klub Novi Pazar je objavio svoje predloge, sugestije i stavove za nadolazeću sezonu i takmičenje u Mozzart bet Super ligi 24/25. Cilj ovih predloga je unapređenje domaćeg fudbala i postizanje boljih rezultata kako klubova na međunarodnoj sceni, tako i svih reprezentativnih selekcija.

1. Status igrača iz regiona
Smatramo da igrači iz Bosne, Makedonije i Crne Gore treba da imaju isti status kao i domaći igrači. Ne vidimo razlog zašto igrači iz zemalja kao što su Finska i Portugal zaslužuju status igrača koji se ne smatraju strancima u našem fudbalu, dok igrači iz zemalja koje su geografski bliže Srbiji nemaju taj status, a mnogi od tih igrača žive u gradovima koji su daleko samo 50 do 100 kilometara od Srbije.

2. Ukidanje pravila o bonus igračima
Zalažemo se za ukidanje pravila o bonus igračima. Primera radi, igrač koji je rođen u decembru 2002. godine i igrač rođen u januaru 2003. godine ne bi trebalo da budu različito tretirani zbog nekoliko meseci razlike. Kvalitet igrača treba da bude jedini kriterijum za njihov angažman na terenu, a ne propozicije koje ograničavaju mogućnosti nešto starijih, ali kvalitetnijih fudbalera.

3. Dvojne registracije
Smatramo da bi dvojne registracije trebalo da budu dozvoljene ne samo za Prvu ligu Srbije, već i za niže lige, uključujući Srpske lige trećeg ranga takmičenja. Ove lige su mesta gde nastupaju najveći talenti naše zemlje i omogućavanje dvojnih registracija doprinelo bi njihovom razvoju, unapređenju kvaliteta svih takmičenja i većoj mogućnosti za pronalaženje novih bisera u srpskom fudbalu.

4. Povećanje broja stranaca
Apsolutno podržavamo povećanje broja stranaca u našem fudbalu. Trenutno se suočavamo sa deficitom kvalitetnih igrača iz celog regiona, a i tržište je prilicno poremeceno zbog razlicitih finansijskih mogucnosti klubova i kod nas i sire u okruzenju. Jedini način da manji klubovi mogu da dodju do kvalitetnog sastava je angažovanje fudbalera iz Azije, Afrike i drugih sličnih područja. Povećanje broja stranaca može doprineti većoj konkurenciji, a samim tim i kvalitetu takmičenja u Super ligi Srbije. piše u saopštenju kluba FK Novi Pazar.