BEOGRAD – Ja sam najodgovorniji, ja donosim odluke. Sve što sam uradio, uradio sam najbolje po tim. Od treninga, priprema utakmice, do analiza protivnika, do svega što je u opisu posla, rekao je selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković po dolasku u Beograd.

Na pitanje novinara o ostavci rekao je:

“Ajde, sledeće pitanje”.

Samo se malo smirite sa pitanjima, nisam ja rijaliti. Ne treba senzacije da se prave, dodao je selektor.

“Ja sam ponosan na momke kako su predstavili Srbiju. Ne zaboravite, 90 odsto ljudi u Srbiji je smatralo da ćemo “popiti” pet ili šest golova od Engleza”, poručio je Piksi.

Nema smisla, pravite senzacije bez ikakve potrebe. Šta da vam kažem? Da kažem, borili smo se, dali smo sve od sebe, to ste videli i sami, naglasio je selektoe.

“Imali ste oči valjda, nemojte da pravite nešto što nije. Ako je neko želelo, želeli smo mi, jedan gol je falio, shvatite to…. Nijanse su odlučivale”.

Na pitanje o promenama u Savezu i odlasku sa mesta selektora Stojković ističe da to nije njegova dedovina i nema potrebe za senzacijama.

“Ako neko misli drugačije, nije problem. Debakli su kad te neko dobije 7:0, kad ti pijančiš po Augzburgu i Minhenu, kad se tučeš na treningu… To su stvari gde treba da gledamo
gde gori”.
Upitan je da li je to neko radio?

“Niko to nije radio, ja sam ponosan na momke zbog toga – istakao je Stojković.

Za “pobunu” pojedinih igrača (Tadić, Sergej, Mitrović, Rajković) rekao je:

“To pitajte njih. Kada vidim zvaničnu izjavu…. Te informacije, dezinformacije neću da komentarišem. Špekulacije… Tražite da pravite probleme gde ih nema. Razumem medije. Čekali ste neuspeh, izvolite, udarajte, pljujte, vređajte. Tu sam da primam udarce, ali reprezentaciju ne dirajte”, zaključio je Piksi.

indeksonline.rs/Tanjug