NOVI PAZAR – Sutra će u Novom Pazaru biti otvoren drugi po redu Sajam roditeljstva u organizaciji PU ”Mladost” a u saradnji sa drugim institucijama. Sajam roditeljstva počinje u 12h i biće održan u objektu, odnosno vrtiću ”Dečija radost”.

Direktorka PU ”Mladost” Sabina Hoćanin kazala je za RTV Novi Pazar da je reč o izuzetno važnoj manifestaciji koja je prošle godine organizovana u maju.

”Ove godine, vodeći se dobrim iskustvom i velikim interesovanjem roditelja i same društvene i lokalne zajednice, bilo je veliko interesovanje, tako da smo mi kao ustanova odlučili i ove godine da organizujemo drugi sajem roditeljstva” kazala je Hoćanin.

Sajam roditeljstva ima za cilj da informiše roditelje o sistemu usluga ali i da dobiju savet od stručnjaka i saznaju kako da njihovo dete ima zdravije i srećnije detinjstvo.

”Tu roditelji mogu da dobiju sve informacije koje su im neophodne za pravilan i dobar razvoj svoje dece. Na sajmu roditeljstva učestvuju i partneri Dom zdravlja, Centar za socijalni, Udruženje psihologa i drugi. Kroz razne edukativne radionice će i roditelji i sama deca biti animirana. Apsolutno sve smo obuhvatili, ono što roditeljima treba, od rođenja deteta do polaska u školu. Čak smo uključili ove godine i školu. Tu tranziciju iz pripremno-predškolskog programa u prvi razred, koja nekada deci a i samim roditeljima pada malo teže. Ove godine imamo i neke nove partnere, za razliku od prošle godine” objašnjava ona.

Manifestacija će biti tradicionalna i svake godine će biti održana u različitim objektima PU ”Mladost”.

Hoćanin je pozvala roditelje da sutra prisustvuju Sajmu roditeljstva.